سرخ کن بدون روغن و مزایا و معایب استفاده از آن

۴ بازديد

مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن متوجه خواهید شد که هر وسیله آشپزخانه مزایا، معایب و محدودیت های خود را دارد و سرخ کن های بدون روغن هم از این قاعده مستثنی نیستند.

مزایای سرخ کن بدون روغن

سرخ کن های بدون روغن مزایای زیادی دارند که عبارتند از: داشتن مصرف روغن کمتر، داشتن شلوغی کمتر، نیاز به پخت و پز دستی کمتر نسبت به سرخ کن روغنی، داشتن مصرف انرژی کمتر، دارای سرعت بالاتر از فر های معمولی و همچنین می توان از آن ها مانند مایکرو ویو برای گرم کردن غذا هم استفاده کرد.

معایب سرخ کن بدون روغن

معایب سرخ کن بدون روغن هم عبارتند از: سایز کوچکتری نسبت به فر معمولی دارند و به همین دلیل برای خانواده های پر جمعیت زیاد مناسب نیستند، تعدادی از سبزیجات را به طور یکنواخت نمی پزند، فضای زیادی را در آشپزخانه می گیرند و تعدادی از آن ها هم ممکن است قیمت بالای داشته باشند.

در ادامه به صورت کامل تر به بررسی مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن و پخت و پز با آن می پردازیم، همچنین به نحوه عملکرد این سرخ کن و اینکه آیا این وسیله برای آشپزخانه لازم است یا خیر، می پردازیم.

عملکرد سرخ کن های بدون روغن چگونه است؟

شاید با شنیدن نام سرخ کن فکر کنید که برای سرخ کردن غذا به روغن زیادی نیاز دارید، در واقع این سرخ کن ها فر های همرفتی کوچکی هستند که با به گردش در آوردن هوای فوق العاده داغ، غذای را که درون آن ها گذاشته اید را بدون مصرف روغن و یا با روغن بسیار کم در حد کمتر از یک قاشق غذا خوری برای شما به صورت ترد آماده می کنند.

هدف سرخ کن بدون روغن این است که مانند سرخ کن های معمولی غذای ترد آماده کند اما بدون استفاده از روغن یا چربی این کار را انجام می دهد و در پایان هم غذای سرخ شده با آن سبک تر و تازه تر از غذا های های سرخ شده باشد. برای انجام این کار هم از گرمای خشک به شکل هوای گرم در گردش استفاده می کند.

فرآیند کار با سرخ کن بدون روغن

برای درک بهتر مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن ابتدا باید با فرآیند کار آن آشنا شویم. فرآیند کار کردن با آن بسیار آسان است و فقط کافی است غذای خود را در سبد سرخ کن بدون روغن یا روی قفسه سیمی آن قرار دهید، دما و زمان پخت را با کلید های دما و تایم تنظیم کنید و منتظر شنیدن بوق اتمام پخت باشید بعد از آن غذای آماده خود را بردارید و به همراه عزیزانتان میل کنید.

مزایای پخت و پز با سرخ کن بدون روغن

با تعدادی از مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن و نحوه کارکرد آن آشنا شدیم، حالا وقت آن است که به بررسی برخی از مزایای پخت و پز با سرخ کن بدون روغن در مقابل سرخ کن های معمولی، مایکروویو و فر بپردازیم.

برای استفاده از سرخ کن های بدون روغن در  تهیه غذا ها و میان‌ وعده‌ های خوشمزه در کمترین زمان راه های زیادی وجود دارد و از آنجا که این سرخ کن ها همان فر های مینی کانوکشن قدرتمند هستند بیشتر وقت ها می توانند غذای شما را بسیار سریعتر از یک فر معمولی آماده کنند و جایگزین بسیار مناسبی برای سرخ کن های معمولی هستند، چون هم روغن کمتری مصرف می کنند و هم زمان کمتری برای پخت نیاز دارند.

1. سرخ کن های بدون روغن مصرف روغن بسیار کمتری نسبت به سرخ کن های معمولی دارند.

جدا از تمامی مزایا و معایب سرخ کن بدو روغن اصلی ترین دلیل محبوبیت بالای آن ها مصرف روغن بسیار کم آن ها است چون جایگزین بسیار مناسبی برای سرخ کن های معمولی هستند و غذای سرخ شده با آن همچنان ظاهر بیرونی ترد و داخلی نرم و لطیف دارد. هرچند قسمت بیرونی غذا تردی غذای سرخ شده در روغن را ندارد، اما تفاوت کالری و چربی آین دو غذا هم بسیار زیاد است.

برخی از تحقیقات بیانگر این موضوع هستند که غذاهای سرخ شده در سرخ کن بدون روغن تا 70 درصد کالری کمتری دارند و تفاوت بالای در میزان چربی دارند. که بسته به نوع غذا فرق می کند و معمولا غذا های سرخ شده با این سرخ کن می تواند تا 3 درصد چربی داشته باشد، در حالی که برخی از غذا های سرخ شده در روغن می توانند تا 24 درصد هم چربی داشته باشند که اختلاف بسیار بالای است.

2. سرخ کن های بدون روغن سرعت پخت بالاتری از فر دارند.

یکی از مزایای دوست داشتنی سرخ کن های بدون روغن سرعت بالای آن ها در پخت و پز است، زیرا این سرخ کن ها نیازی به گرم کردن ندارند و بسیار قدرتمند هستند، غذا را هم بسیار سریعتر از فر معمولی می پزند.

این سرعت بالا در پخت و پز به شما این امکان را می دهد که زمانی که وقتی دیر از سر کار به خانه می‌ روید و به یک وعده غذایی سالم و سریع نیاز دارید، می‌ توانید مقداری سبزیجات و ناگت (مرغ یا ماهی) را در سرخ‌ کن بدون روغن بریزید و یک شام خوشمزه و ترد را در کمتر از 20 دقیقه روی میز خود میل کنید.

3. مصرف برق کمتر از فرها

یکی از گزینه های که در مزایا و معایب هر محصول باید در نظر گرفته شود مصرف انرژی آن محصول است که در مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن هم اهمیت ویژه ای دارد؛ با توجه به تعداد نفراتی که برای آن ها آشپزی می کنید سرخ کن بدون روغن می تواند جایگزین خوبی برای صرفه جویی در مصرف انرژی به جای استفاده از فر در وعده های غذایی شما باشد.

سرخ کن ها چون سایز کوچکتری دارند و سرعت پخت بالاتری هم از فر معمولی دارند می توانند به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی شما صرفه جویی کنند.

4. تمیز کردن راحت تر از سرخ کن های معمولی

درست است که هیچ غذایی طعم و لذت غذای سرخ شده در روغن را ندارد اما جدا از میزان سلامت گاهی اوقات تمیز کاری بعد از پخت غذا هم دردسر بالای دارد که به دردسر آن نمی ارزد، پس در زمان خرید باید تمام مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن را در نظر داشته باشید.
هنگام کار کردن با سرخ کن معمولی شما به صورت مداوم مجبور هستید که روغن را دور بیندازید و دوباره آن را با روغن جدید جایگرین کنید که فرآیند آن ناخوشایند است و نیاز به تمیز کاری زیادی دارد. همچنین در هنگام پختن غذا هم مقدار زیادی روغن پاشیده می شود که تمیز کاری زیادی به همراه دارد.

سرخ کن های معمولی هنگام پختن غذا و بخار شدن آن روغن زیادی را در هوا منتشر می کنند که این روغن می تواند در تمام آشپرخانه پخش شود، که با توجه به این موضوع پاک کردن فقط به اطراف سرخ کن رژیمی محدود نمی شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.