در بهترین تولیدی ها چند نوع لباس کار صنعتی تولید می شود؟

۴۰ بازديد

چند نوع لباس کار داریم؟

همان‌ طور از عنوان لباس کار بر می‌ آید، نوعی پوشش است که به طور ویژه افراد در محل کار از آن استفاده می‌ کند و لزوما با توجه به ویژگی‌ ها و شرایط کاری هر حرفه انتخاب می‌ شود. برای نمونه، لباس کار کارگر کارخانه قطعا از دیدگاه‌ های مختلف، با لباس کار یک پزشک متفاوت خواهد بود. در ادامه انواع لباس کار را به شکلی اجمالی معرفی خواهیم کرد.

لباس کار مهندسی

لباس کار مهندسی را عموما در کارگاه‌ ها استفاده می‌ کنند. مهم‌ ترین ویژگی لباس کار مهندسی، ایجاد تفاوت میان مهندس کارگاه از دیگر کارمندان و کارگران خواهد بود. چنانچه مراجعی وارد کارگاه شود، بدون نیاز به پیگیری نام و نشان مهندس کارگاه، از روی لباس کار او را خواهد شناخت و به او مراجعه خواهد کرد. همچنین لباس کار مهندسی معمولا از الیاف طبیعی مانند پنبه و ویسکوز تهیه می‌ شود. رنگ این نوع لباس کار نیز می‌ تواند طوسی، سرمه‌ ای و یا قرمز باشد. لباس کار مهندسی به صورت یکسره و کاپشن و شلوار تولید می‌ شود.

لباس کار یکسره

لباس کار یکسره را بیشتر در مشاغل نجاری، کارگاه‌ های ام‌ دی‌ اف، کارگاه‌ های جوشکاری و امثال آن استفاده می‌ کنند. این نوع لباس روی تمام بدن فرد را پوشش میدهد و به دلیل داشتن جیب‌ های بزرگ بر روی آن، عموما برای مشاغلی که ابزار آلات زیادی را با خود حمل می‌ کنند بسیار مناسب است‌. لباس کار یکسره را با عناوین بیلرسوت و سر همی هم شناخته می شود. این نوع لباس کار در سه نوع خلبانی، دو بنده و سر همی نسوز تولید و عرضه می‌ شود.

لباس کار دو بنده

این نوع لباس کار به جای آستین، دو بند بر روی دوش فرد خواهد داشت و بنابراین دست‌ های فرد به طور کامل آزاد است. از این رو لباس کار دو بنده را عموما تعمیر کارها، برق‌ کارها، کناف‌ کارها و امثال آن می‌ پوشند. جنس لباس کار دو بنده نیز به طور معمول از پلی استر، پنبه و فلامنت خواهد بود.( برای خرید انواع لباس کار می توانید به سایت یونکس مراجعه کنید.)

جلیقه ایمنی

جلیقه ایمنی نیز نوعی لباس کار است که گاهی با عنوان لباس خبرنگاری هم شناخته می‌ شود. این لباس کار در مشاغلی مانند خبرنگاری، جنگل بانی، محیط بانی و امثال آن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. گاهی نیز جلیقه ایمنی به صورت شبرنگ نیز برای ماموران شهرداری و انتظامی استفاده می‌ شود.

روپوش پزشکی

شغل پزشکی نیز از آن دسته مشاغلی است که لباس ویژه‌ ای دارد. روپوش پزشکی در واقع برای جلوگیری از میکروب‌ ها و عوامل بیماری‌ زایی استفاده می‌ شود که پزشک‌ ها مدام در معرض آنها قرار دارند. روپوش پزشکی در رنگ‌ های روشن به ویژه رنگ سفید تولید و عرضه می‌ شود.

 

کاربردهای لباس کار

در حین توضیح انواع لباس کار به برخی از کاربردهای انواع این لباس‌ ها اشاره کردیم. اما به طور کلی لباس کار در تمام انواع، کاربردهایی دارد که لزوم استفاده از آنها را برای مشاغل مختلف تعیین می‌ کند. در ادامه به فهرستی از کاربردهای انواع لباس کار می‌ پردازیم:

  • محافظت از جان افراد مشغول به کار
  • ایجاد ایمنی در مقابل حوادث حین کار
  • نظم بخشیدن به فضای کاری
  • یکدست کردن پوشش کارکنان
  • امکان شناخت افراد با مسئولیت‌ های مختلف در محل کار

جنس لباس کارهای صنعتی

جنس لباس کار را اصولا بر اساس نوع شغل و شرایط آن انتخاب می‌ کنند‌. در ادامه به بررسی جنس انواع لباس کار می‌ پردازیم.

جنس لباس جوشکاری

در فضای یک کارگاه جوشکاری و مشاغل شبیه به آن، عموما اشتعال و حرارت بالایی وجود دارد، بنابراین بدیهی است که جنس لباس کار باید نسوز و ضد حرارت باشد. لباس کار نسوز ممکن است از جنس کتان یا لی تولید شده باشد، اما لباس کار معروف به جوشکاری از جنس فلامنت نیز در بازار موجود است. در مشاغل حوزه نفتی از لباس جوشکاری با جنس پلی استر استفاده می‌ شود. نکته اینکه لباس کار جوشکاری به هیچ‌ وجه نباید جیب داشته باشد.

جنس لباس نقاشی

لباس کار نقاشی عموما از نوع لباس کار یکسره است. در واقع برای جلوگیری از پاشیدن رنگ بر روی کارکنان از این نوع لباس استفاده می‌ شود. لباس نقاشی را معمولا به صورت یکبار مصرف استفاده می‌ کنند و برای هر پروژه جدید باید لباس جدیدی نیز تهیه شود.

جنس لباس کار ضد رادیو اکتیو و ضد اسید

در محیط های اسیدی از این نوع لباس کار استفاده می‌ شود. برای تولید لباس ضد اسید و ضد رادیو اکتیو از جنسی استفاده می‌ شود که در مقابل اشعه‌ ی رادیو اکتیو مقاوم باشد. این نوع لباس باید لزوما از عینک و دستکش ضد اسید نیز برخوردار باشد.

جنس لباس کار آتش‌ نشانی

لباس کار آتش‌ نشانی از موادی تولید می‌ شود که دیر سوز یا نسوز باشد و بتواند بدن آتش‌ نشان را در مقابل آتش محافظت کند. لباس کار آتش نشانی همچنین باید در برابر اجسام تیز و برنده مقاوم باشد و از ورود آب و رطوبت نیز جلوگیری کند. به علاوه وزن مناسب این نوع لباس کار نیز معمولا ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم است. استفاده از پارچه شب رنگ در بعضی قسمت های آن برای بهتر دیده شدن در مواقع خطرناک الزامی است. لایه داخلی لباس آتش‌ نشانی باید اجازه انتقال هوا را بدهد و سبب تعریق آتش نشان نشود.
برای دیدن انواع لباس کار صنعتی و حرفه ای اینجا کلیک کنید !

خصوصیات کلی لباس کار صنعتی

در وهله اول برای خرید لباس کار انتخاب سایز مناسب فرد بایستی در اولویت قرار گیرد. استفاده از یک لباس کار با اندازه مناسب و راحتی فرد در آن علاوه بر افزایش راندمان، سبب حفظ بیشتر جان این افراد و مقابله با ایجاد خطرات می شود. از دیگر موارد مهمی که باید به آن اشاره کرد کیفیت دوخت لباس کار صنعتی می باشد، دوخت این نوع لباس ها باید محکم بوده تا در هنگام کار به راحتی باز یا پاره نشود. استفاده از لباسکار پاره در مکان هایی که نیاز به استفاده از دستگاه ها و ماشین آلات می باشد ، خطرناک است.

استفاده از لباس کار صنعتی با علایم شب نما بر روی آن در محیط های تاریک و کم نور جزء موارد مهم محسوب می شود که در هنگام خرید لباس کار باید به آن دقت کرد. پروژه هایی که در شب انجام می شوند و یا نور کافی در محیط وجود ندارد، نیاز به استفاده از چنین لباس کار هایی دارند.

 

به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه خطر بر اساس شرایط محیطی تولید لباس کار باید به نحوی باشد که نتوان از آن وسایلی اعم از ساعت، زنجیر ، کلید و... را آویزان نمود. در صورت وجود چنین امکانی در لباس کار ، فرد می بایست از انجام و آویزان کردن وسایل از خود اجتناب نماید.

آستین های لباس کار باید اندازه فرد بوده و کوتاه یا بلند تر نباشد. اگر شرایط کار به گونه ای بود که فرد نیاز به بالا زدن آستین های خود داشت و یا در محیط هایی با شرایط آب و هوایی گرم اشتغال دارد ، بهتر است از لباسکار صنعتی آستین کوتاه استفاده گردد، در غیر این صورت انجام بالا زدن آستین ها به صورت مستمر به خصوص در صنایع خطرناک امکان بروز حادثه را افزایش می دهد.

لباس کرا

استانداردهای لباس کار صنایع

بسته به نوع محیط کار استانداردهایی برای تولید لباس کار وضع می گردد که شرکت های تولید کننده ملزم به رعایت آن ها می باشند. بنابراین در هنگام خرید لباس کار صنعتی می بایست بر اساس شرایط کاری خود استاندارد هایی مورد نیاز را بررسی و سپس اقدام به خرید نمایید.

• در صنایعی که احتمال انفجار یا آتش سوزی در آن وجود دارد از خرید لباس کار با یقه های نور گیر و منعکس کننده نور ، زه و دستکش ایمنی ضد آتش ، عینک های مخصوص ، کلاه ایمنی و... می بایست استفاده شود.

• در صنایعی که نیاز به کار جوشکاری می باشد استفاده از لباسکار ضد آتش در کنار پیش بند هایی از جنس چرم که قابلیت سوختگی ندارد الزامی می باشد.

• عدم استفاده از لباس کار جیب دار در محیط هایی که مواد اشتعال زا ، قابل انفجار و یا سمی وجود دارد.

• در طول سال حداقل بعد از 6 ماه می بایست لباس کار صنعتی را تعویض نمود و در صورت هرگونه آسیب جدی به لباس کار ، کارکنان ملزم به استفاده از لباس کار جدید هستند.

• پارچه به کار رفته در تولید لباس کار می بایست بسته به شرایط محیطی و کاری افراد باشد؛ به طور مثال در محیط هایی که خطر برق گرفتگی وجود دارد، استفاده از لباس کار با چنین پارچه ای که تولید الکتریسیته ساکن می کند ممنوع می باشد.

• وزن لباس کار صنعتی می بایست به گونه ای باشد که فرد در هنگام کار دچار خستگی نشده و خللی در انجام کار برای فرد به وجود نیاورد.

• برای عدم ایجاد آسیب به لباس کار بهتر است دوخت پارچه به صورت کجراه و همچنین با تراکم بالا انجام گیرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.