قوانین اصلی و مهم سامانه مودیان

۳۲ بازديد
در سال‌های گذشته تقریبا با ایجاد زیر ساخت‌های مناسب و شناسایی مودیان مالیاتی جدید سعی بر جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش مالیات اخذ شده، داشته است. یکی از قوانین ایجاد شده در سال‌های اخیر، ایجاد قوانین سامانه مودیان مالیاتی است.
برای آشنایی بیشتر در این مقاله توضیحاتی در خصوص قوانین سامانه مودیان مالیاتی، اصطلاحات پرکاربرد قانون سامانه مودیان مالیاتی، تکالیف اشخاص مشمول قوانین سامانه مودیان مالیاتی، جرایم در نظر گرفته شده در رابطه با عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و اشخاص معاف از ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی ارائه شده است.

قانون سامانه مودیان مالیاتی

پرداخت به موقع و دقیق مالیات توسط مودیان مالیاتی در سیستم اقتصادی هر کشور تاثیر بسزایی دارد. به همین علت دولت­‌ها همواره در پی یافتن راه حل و وضع قوانینی برای اخذ به موقع مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی هستند.

قوانین وضع شده باید به گونه‌­ای باشد که پیاده‌سازی آن ضمانت اجرائی داشته باشد، دولت جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

دولت با هدف افزایش بودجه عمومی کشور و کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی اقدام به تهیه و تنظیم قوانین سامانه مودیان مالیاتی (The Rules Of The Taxpayer System) نموده است.

عنوان کامل آن، قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است. طبق این قانون تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول، باید تا تاریخ مشخص شده در سامانه مودیان مالیاتی، ثبت نام کنند و صورتحساب های مالیاتی خود را در سامانه مودیان مالیاتی ارسال نمایند.
خبر خوب این است که مودیان می‌توانند با استفاده از سامانه مودیان فرداد بدون خرید نرم افزار جدید، صورت حساب های خود را به صورت کاملا رایگان ارسال کنند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر شرح مختصری در خصوص تاریخچه قانون سامانه مودیان مالیاتی، قانون سامانه مودیان مالیاتی و اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی آورده شده است.

ارسال صورتحساب ها در نرم افزار فرداد بدون خرید ماژول اضافه!

ارسال صورتحساب ها از طریق پایانه های فروشگاهی مهم ترین بحث این روزها بین مودیان هست. زیرا همه مودیان باید در مهلتی که برایشان تعیین شده است، در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و از طریق سامانه مودیان، یا به واسطه معتمد مالیاتی اقدام به ارسال صوتحساب های خود نمایند.
شرکت نرم افزاری فرداد با راه اندازی سرویس مودیان مالیاتی چالش ها و دغدغه های مدیران کسب و کارها را برطرف نموده است. با استفاده از سرویس مودیان مالیاتی فرداد مودیان بدون افزودن ماژول جدید به نرم افزار و فقط از طریق بسته های نرم افزاری مختلف می‌توانند صورت حساب های خود را ارسال کنند. شما می‌توانید همین الآن به صورت کاملا رایگان از طریق دموی سرویس مودیان مالیاتی فرداد برای ارسال صورتحساب الکترونیکی خود اقدام کنید.

برای ارسال صورتحساب های خود به صورت رایگان از طریق سامانه پایانه های فروشگاهی فرداد روی دکمه زیر کلیک کنید.

اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی

هر قانونی که وضع می‌شود و به مرحله اجرا در می‌آید دارای اهداف کلی و جزئی است. به طور کلی اهداف اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی در چارچوب طرح تحول اقتصادی کشور، تحقق اسناد بالا دستی است.

یعنی با توجه به مشکلات ایجاد شده در نظام مالیاتی کشور از جمله فرارهای مالیاتی، بی عدالتی‌ها در پرداخت مالیات و …. قوانین سامانه مودیان مالیاتی وضع شده است. به طور خلاصه اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی دارای اهدافی به شرح زیر است:

اصطلاحات قانون سامانه مودیان مالیاتی

شاید بسیاری از فعالان در زمینه امور مالیاتی با اصطلاحات قوانین سامانه مودیان مالیاتی آشنایی کافی داشته باشند.

اما با توجه به لازم الاجرا شدن قوانین سامانه مودیان مالیاتی و اینکه تقریبا تمامی فعالان اقتصادی باید درگیر موضوع شوند، لازم است که علاوه بر آشنایی با اهداف قانون سامانه مودیان مالیاتی، شناخت مختصری نیز با کلمات و اصطلاحات قانون سامانه مودیان مالیاتی داشته باشند.
برای آشنایی بیشتر با این اصطلاحات تا انتهای مقاله با ما همراه باشید، این اصطلاحات در ادامه شرح داده شده اند.
برای دریافت مشاوره و  آموزش سامانه مودیان مالیاتی توسط کارشناسان پیشرو حساب حالا کلیک کنید !

پایانه فروشگاهی

منظور از پایانه‌‎های فروشگاهی هر وسیله‌­ای از جمله کامپیوتر (رایانه)، دستگاه کارتخوان بانکی و یا درگاه پرداخت الکترونیکی است که امکان اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته باشد و در نهایت از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.

حافظه مالیاتی

حافظه مالیاتی نرم افزار یا سخت افزاری الکترونیکی است که دارای 4 ویژگی به شرح زیر باشد:

  • توانایی ثبت و نگهداری اطلاعات صورتحساب را داشته باشد.
  • انتقال اطلاعات به سامانه مودیان را انجام دهد.
  • تحت نظارت سازمان مالیاتی باشد.
  • دارای شماره شناسه یکتای اختصاصی باشد.

صورتحساب الکترونیکی

صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و اطلاعات مندرج در صورتحساب در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره می­‌شود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام می­‌گردد.

ماده 5 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

این ماده در خصوص فرآیند کلی ثبت معاملات و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در سامانه مودیان به شرح زیر است.

  1. فروشندگان از طریق سامانه مودیان اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی می‌کنند. اما مودیانی که با مصرف کننده نهایی در ارتباط هستند این امر توسط پایانه فروشگاهی صورت می‌پذیرد.
  2. اگر خریدار مصرف کننده نهایی نباشد، بالطبع خود خریدار در سامانه مودیان دارای کارپوشه بوده و صورتحساب خریدهای انجام شده به صورت خودکار به کارپوشه وی انتقال می‌یابد و در نهایت به عنوان اعتبار مالیاتی خریدار در نظر گرفته می‌شود.

ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

ماده 6 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، مودیان را به 2 دسته مودیان دارای سابقه مالیاتی و مودیان فاقد سابقه مالیاتی تقسیم بندی می‌کند.

مطابق این تقسیم بندی جمع صورتحساب‌های الکترونیکی صادر شده توسط هر مودی با سابقه مالیاتی، در هر دوره مالیاتی نمی‌تواند بیشتر از 3 برابر فروش دوره مشابه قبل باشد.
همچنین در خصوص مودیان فاقد سابقه مالیاتی جمع صورتحساب‌های الکترونیکی صادر شده در هر دوره مالیاتی تا 3 برابر معافیت ماده 101 قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند باشد. برای اطلاع از آخرین آئین نامه و بخشنامه‌های قانون مالیات مستقیم به مقاله قانون مالیات های مستقیم مراجعه نمایید.

در هر دو گروه صدور صورتحساب بیش از حد مجاز منوط به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه و یا تعیین ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی و یا ارائه تضامین کافی است.


ماده 7 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

صورتحساب‌هایی که مطابق قوانین سامانه مودیان مالیاتی داخل سامانه مودیان ثبت می‌شود به منزله ثبت معاملات داخل سامانه فهرست معاملات موضوع ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم است. در نتیجه ارسال فهرست معاملات فصلی برای مودیان مالیاتی مطابق این ماده حذف می‌شود.

ماده 8 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

طبق این ماده قانونی اگر مودی در سامانه مودیان ثبت نام نکند و یا فروشنده‌هایی که مصرف کننده نهایی در ارتباط هستند از پایانه فروشگاهی استفاده نکنند، ماده 4 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در خصوص آن‌ها به اجرا در نخواهد آمد.

در نتیجه سازمان با هر اسناد و مدارکی از جمله مراجعه به محل، باید نسبت به محاسبه و اخذ مالیات متعلقه اقدام کند.

ماده 9 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

این ماده قانونی تخلفاتی به شرح زیر توسط مودی را پیش بینی کرده است:

  • مودی برخی از فعالیت‌ها و یا معاملات خود را کتمان کند.
  • از صدور صورتحساب الکترونیکی خودداری کند.
  • در ثبت قیمت و یا مقدار فروش کم اظهاری و یا بیش اظهاری داشته باشد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.