چه کسانی نباید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟
به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و با تصویب هیئت وزیران و تبصره ماده 2 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی حقوقی مودیانی که کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده ارائه میکنند و همچنین مودیانی که به علت ماهیت کسب و کار آنها، امکان عضویت در سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی را ندارند، از ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی معاف هستند. از جمله:
- اشخاص حقیقی موضوع ماده (81) قانون مالیاتهای مستقیم مانند فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی، و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیای مراتع و جنگلها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات.
- اشخاص حقیقی موضوع ماده (142) قانون مالیاتهای مستقیم مانند کارگاههای فرش دستباف، صنایع دستی و شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تولیدی مربوطه.
تسهیلات مصرف کنندگان
مصرف کننده نهایی که خریدهای خود را از فروشندههای مجهز به پایانه فروشگاهی انجام میدهد و به وسیله شبکه بانکی اقدام به پرداخت وجه خرید مینماید، از هر 10 صورتحساب الکترونیکی صادره توسط پایانه فروشگاهی، به صورت قرعه کشی یک صورتحساب انتخاب و دو برابر مبلغ مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده آن صورتحساب، به حساب بانکی وی واریز میشود.
تسهیلات مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده
مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده در صورتی که در سامانه مودیان ثبت نام و کلیه تکالیف قانونی خود را به درستی انجام بدهند، بدهی مالیات بر ارزش افزوده آنها که مربوط به سال 1396 و قبل از آن است، با پیشنهاد سازمان و تایید وزیر امور اقتصاد و دارایی، قطعی شده و تمامی جریمهها به مدت 3 سال تعلیق میگردد.
برای آشنایی بیشتر با قوانین سامانه مودیان مالیاتی از پیشرو حساب مشاوره مالیاتی دریافت کنید .
معرفی تسهیلات قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
در متن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان علاوه بر اینکه جرائمی به عنوان ضمانت اجرائی برای مودیان در نظر گرفته شده است، تسهیلاتی نیز برای مودیانی که مطابق قانون رفتار میکنند، در نظر گرفته شده است.
این تسهیلات برای اشخاص حقیقی، مصرف کنندگان و مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده، به شرح زیر است:
تسهیلات اشخاص حقیقی
اگر صاحبان مشاغل در پنج سال اول پس از استقرار سامانه مودیان، فروش خود را از طریق پایانههای فروشگاهی انجام بدهند و کالا و خدمات مورد نیاز خود را از واحد اقتصادی عضو سامانه تامین کنند، به میزان یک درصد مبلغ فروش یا 20 درصد مالیات بر ارزش افزودهای که مودی در هر دوره به سازمان پرداخت میکند(هر کدام کمتر باشد) و حداکثر به مبلغ 60 میلیون ریال، از مالیات بر ارزش افزوده وی کسر میشود.
جریمه رعایت نکردن ماده های 12، 13 و 14 قانون پایانه های فروشگاهی
در صورتی که احکام ماده 12، 13 و 14 قانون پایانههای فروشگاهی توسط مودی رعایت نگردد، طبق ماده 22 قانون پایانه-های فروشگاه و سامانه مودیان، مشمول جریمهای به شرح زیر میشود:
- یک درصد فروش انجام شده از این طریق یا مبلغ ده میلیون ریال، هر کدام که بیشتر باشد.
جریمه اعلام نکردن شماره حساب های مربوط به واحد
واحد اقتصادی اگر نسبت به اعلام شماره حساب بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی را با آن انجام میدهد، اقدام نکند، از کلیه معافیتها، نرخ صفر و مشوقهای مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم محروم شده و مشمول جریمهای به میزان 10 درصد فروش انجام شده از این طریق و یا 20 میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) میگردد.
جریمه تحویل ندادن صورتحساب چاپی به خریدار
طبق ماده 22 قانون پایانههای فروشگاه و سامانه مودیان، تحویل ندادن صورتحساب چاپی به خریدار توسط مودی جریمهای برابر 2 درصد فروش انجام شده از این طریق و یا 20 میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) در پی خواهد داشت.
جریمه صادر نکردن صورتحساب الکترونیکی
طبق ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، در صورتی که مودی در سامانه مودیان ثبت نام کند اما نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام ننماید، مشمول جریمهای به میزان 10 درصد فروش انجام شده از این طریق و یا 20 میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) میگردد.
جریمه عضو نشدن در سامانه مودیان
مشمولین قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اگر نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام نکنند، جریمه عدم ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی مشمول جریمهای به میزان 10 درصد فروش انجام شده از این طریق و یا 20 میلیون ریال (هر کدام که بیشتر باشد) میگردند.
همچنین از کلیه معافیتها، نرخ صفر و مشوقهای مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم محروم میشوند. برای داشتن اطلاعات بیشتر در حوزه قوانین مالیاتهای مستقیم میتوانید به مقاله قانون مالیات های مستقیم مراجعه نمایید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر