پنجشنبه ۲۴ فروردین ۰۲ | ۱۶:۳۱ ۸۴ بازديد
هنگ کردن گوشی
یکی از مشکلاتی که مخصوصا در نسخههای قدیمیتر اندروید زیاد با آن مواجه بودیم، مشکل کرش شدن گوشی اندروید بود. کرش شدن در واقع به این معناست که گوشی ناگهان بدون هیچ دلیلی خاموش میشود، یا از برنامهها خارج میشود. گاهی هم بدون اینکه درست بالا بیاید، مدام ری استارت میشود و عملا نمیتوان کاری با آن انجام داد. این شرایط میتوانند برای کسانی که خیلی از کارهایشان را با گوشی انجام میدهند، بسیار آزاردهنده باشد. به علاوه وقتی چنین رفتارهایی از گوشی سر میزند، باید نگران شد که دقیقا چه اتفاقی سبب بروز این مشکل شده است.
بنابراین امروز قصد داریم به مشکل کرش اندروید بپردازیم و ببینیم اصلا منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟
منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟
خیلی از ما حداقل برای کارهایی مثل چک کردن ایمیلها یا استفاده از تقویم گوشی و عکس گرفتن، به طور مستمر به گوشی نیاز داریم. اما وقتی گوشی مدام کرش میکند و ری استارت میشود، چطور میتوانیم از آن استفاده کنیم و کارهایمان را پیش ببریم؟
مشکل کرش شدن گوشی معمولا در دو حالت رخ میدهد؛ به این ترتیب که یا بعضی از برنامههای اندرویدی کرش میکنند و یا خود گوشی کرش میکند و دردسرساز میشود. در این حالت معمولا شاهد موارد زیر هستیم:
گوشی به طور خودکار خاموش و روشن میشود.
بدون ری استارت شدن خاموش میشود.
بیوقفه ری استارت میشود و نمیتوانید هیچکاری انجام دهید.
چطور مشکل کرش شدن گوشی اندروید و آیفون را رفع کنیم؟
در این شرایط مشخص است که گوشی آسیبی دیده و باید هر چه سریعتر آن را شناسایی و رفع کنید. دلیل کرش شدن گوشی اندروید میتواند متفاوت باشد، اما حتما میتوانید علتش را در یکی از موارد زیر پیدا کنید:
داغ کردن بیش از حد گوشی
اپلیکیشنهای مشکلدار
نرمافزار آپدیت نشده
نبودن فضای ذخیرهسازی
زیاد شدن کش
کرش شدن گوشی به دلیل داغ کردن
خیلی اوقات علت کرش شدن گوشی محافظت از خود سختافزارهای داخلی است. این اتفاق زمانی میافتد که دمای دستگاه به هر دلیلی خیلی بالا میرود و گوشی خاموش میشود تا آسیبی نبیند. خاموش شدن باعث پایین آمدن دمای دستگاه شده و از خراب شدن باتری و ال سی دی و صفحه لمسی جلوگیری میکند. برای اینکه با مشکل داغ شدن گوشی روبهرو نشوید، از نکات زیر کمک بگیرید:
هرگز گوشی را روی میز یا مکانی که نور مستقیم آفتاب به آن میتابد نگذارید.
برنامههای گوشی را باز نگه ندارید و اگر استفادهشان نمیکنید در قسمت Overview آنها را ببندید.
سعی کنید تا جای ممکن روشنایی صفحه را تا انتها زیاد نکنید.
در صورت داغ شدن گوشی را وارد حالت Airplane کنید.
موقع اجرای بازیها و برنامههای سنگین، قاب گوشی را خارج کنید (این مطلب را بخوانید: قاب باعث گرم شدن گوشی میشود)
کرش شدن گوشی به دلیل آپدیت نکردن سیستم عامل
خیلی از افراد اصلا آپدیتهای نرمافزاری گوشی اندروید و آیفون را جدی نمیگیرند و سر وقت آپدیت را نصب نمیکنند. این آپدیتها معمولا در دو دسته آپدیت سیستم عامل و آپدیت پچهای امنیتی برای گوشی فرستاده میشوند و به تعویق انداختنشان گوشی را در معرض ریسک بدافزارها قرار میدهد. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از کرش شدن گوشی حتما آپدیتها را به موقع نصب کنید. از طریق مسیر زیر میتوانید چک کنید که آیا آپدیت جدیدی برای سیستم عامل گوشی آمده است یا نه:
اندروید
اگر گوشی سامسونگ دارید در بخش تنظیمات به آدرس Settings > Software update > Check for software updates بروید و بررسی کنید که آیا آپدیتی عرضه شده یا نه. اگر شده بود آن را دانلود و نصب کنید.
در مورد باقی گوشیهای اندرویدی هم پیدا کردن محل دانلود سیستم عامل خیلی راحت است. اما چون منوی اندروید در برندهای مختلف دارای تفاوتهای جزئیست، پیشنهاد میکنیم داخل همان تنظیمات روی آیکون ذرهبین کلیک کنید و Software Update را جستجو کنید.
آیفون
در مورد گوشیهای آیفون کافیست به تنظیمات رفته و در تب General به دنبال Software Update بگردید.
در صورتی که آپدیتی پیدا شد Install را بزنید تا نصب شود.
برای خرید لوازم جانبی موبایل اپل می توانید به این دسته از سایت کالانه مراجعه کنید.
کرش شدن گوشی به دلیل نداشتن حافظه
کرش اندروید و آیفون در صورتی که فضای داخلی زیادی نداشته باشید، بسیار محتمل است. بنابراین پیشنهاد میکنیم که حتما قبل از نصب برنامه جدید یا اضافه کردن فایل، یک بار فضای باقیمانده گوشی را چک کنید و در صورتی که حافظه کمتر از 10% بود، بعضی برنامهها را حذف کنید. بسته به فایل منیجر مدل گوشیتان، احتمالا خود گوشی پیشنهادهایی برای حذف کردن به شما میدهد. برای چک کردن فضای حافظه و جلوگیری از کرش شدن گوشی مراحل زیر را طی کنید:
آیفون
ابتدا وارد تنظیمات Settings > General > iPhone Storage شوید تا فضای باقی مانده را ببینید. اگر میخواهید برنامهها یا فایلهای خاصی را حذف کنید میتوانید از دستهبندیهای مختلفی که در این قسمت انجام شده کمک بگیرید و کمی فضای خالی به گوشی اضافه کنید.
اندروید
در بخش تنظیمات به Settings > Battery and device care > Storage بروید. اگر مدل گوشیتان این منوها را ندارد به دنبال مسیر Settings > Storage باشید و فضای باقیمانده در گوشی را بررسی کنید. اگر نیاز بود فایلهای تکراری یا اسکرینشاتهای قدیمی را پاک کنید تا جا برای فعالیتهای دیگر باز شود. مطالعه این مقاله هم مفید است: آموزش انتقال اپلیکیشن به کارت حافظه گوشی
کرش شدن گوشی به دلیل کش زیاد
کش یا همان Cache که خیلی اوقات ایرادات گوشی با پاک کردنش حل میشود، میتواند در مشکل کرش اندروید و ایفون هم دخیل باشد. کشها در واقع اطلاعات ذخیرهشده از بازیها، برنامهها و مرورگرها هستند که در گوشی جمع میشوند تا نیاز نباشد هر بار دوباره آن دیتاها را دانلود کنیم. اما زمانی که میزان کش یک برنامه بالا برود مجبوریم پاکش کنیم تا برنامه کرش نکند.
در صورت دسترسی به منوهای گوشی
در صورت کرش شدن برنامه اندروید لازم است تا اول کش را پاک کنید. پس از مسیر Settings > Apps به لیست برنامههای گوشی بروید. با توجه به تنظیمات گوشی برنامه را بر اساس Size مرتب کنید تا آنهایی که بیشترین فضا را اشغال میکنند در اول لیست نمایش داده شوند.
سپس از ابتدای لیست شروع کنید و و هر برنامهای که کش زیادی دارد را Clear Cache کنید. برای این کار در ادامه مسیر به Storage > Clear cache بروید.
در صورت عدم دسترسی به منوهای گوشی
در صورتی که به منوهای گوشی دسترسی ندارید تنها راهتان وارد شدن به حالت ریکاوری است. در Recovery Mode میتوانید به بخش Wipe Cache Partition بروید و کش همه برنامهها را پاک کنید.
برای ورود به حالت ریکاوری گوشی را خاموش کنید.
سپس کلیدهای ولوم بالا + پاور را بگیرید و نگهدارید. پس از چند ثانیه آیکون اندروید نشان داده میشود و وارد بایوس گوشی میشوید.
با کمک کلیدهای صدا در منو جابهجا شوید تا به گزینه Wipe the cache برسید.
حالا کلید Power را بزنید تا گزینه انتخاب شود. این مراحل ممکن است در گوشیهای مختلف اندرویدی کمی فرق داشته باشید اما لب مطلب همین است.
کرش شدن گوشی به دلیل نصب اپلیکیشنهای مشکلدار
حالا که میدانیم منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست و چطور اتفاق میافتد، باید این احتمال را بدهیم که گاهی برنامههای مشکلدار سبب بروز این اتفاق میشوند. مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید میتواند دلایل زیادی داشته باشد که در ادامه لیست کردهایم:
عدم پشتیبانی از ورژن اندروید گوشی
قدیمی بودن ورژن برنامهی دانلود شده
داشتن اینترنت محدود یا ضعیف
پر بودن حافظه داخلی گوشی برای پردازشهای پسزمینه برنامه
مشکلتان هر کدام از موارد بالا که باشد، باید توانید را روشهای زیر حلش کنید. پس سعی کنید راهکارهای این لیست را به ترتیب امتحان کنید و هر کدام که جواب نداد به مورد بعدی بروید.
ریبوت کردن اندروید
خاموش و روشن کردن (ریبوت) گوشی کاریست که بهتر است هر چند وقت یک بار انجام دهید. این کار کمک میکند تا کشهای اضافی پاک شوند و گوشی کمی سبکتر شود. وقتی برای مدت طولانی گوشی را خاموش نمیکنید، همه این فایلهایی که از مرورگرها و بازیها روی گوشی ذخیره شدهاند، جمع شده و باعث کند شدن و نهایتاً کرش شدن گوشی خواهند شد.
بررسی اینترنت گوشی
بعضی از برنامههای موبایل بدون اینترنت اجرا نمی شوند و بعضیها هم نیاز به پهنای باند زیادی برای این کار دارند. بنابراین اگر به هر دلیلی با مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید مواجه شدید، چک کنید که آیا اینترنتی که دارید توانایی ساپورت کردن برنامه را دارد یا نه.
آپدیت کردن برنامهها
برنامههای آپدیت نشده نه تنها امنیت گوشی را پایین میآورند، بلکه احتمال دارد عملکردشان را هم از دست بدهند و کرش کنند. دولوپرها در هر آپدیت تعدادی از باگهای مشاهده شده در نسخه قبلی را رفع میکنند و امنیت برنامه را بالاتر میبرند. بنابراین حتما اپلیکیشنهای گوشی را آپدیت نگه دارید.
آپدیت کردن سرویسهای گوگل پلی
Google Play Services که هیچوقت مستقیما با آن سروکار ندارید، یکی از برنامههای پسزمینهای سیستم عامل اندروید است که وظیفه دارد عملکرد بقیهی اپلیکیشنها را تحت نظر داشته باشد. قدیمی بودن این برنامه سبب میشود تا خیلی از برنامههای دیگر هم به واسطهاش آسیب ببینند. به همین دلیل لازم است تا حتما این برنامه را آپدیت نگه دارید تا مشکل کرش شدن برنامه اندروید برایتان پیش نیاید.
توقف اجباری اپلیکیشنها
خارج شدن از برنامهها به معنی بستن آن برنامه در اندروید نیست. یکی از دلایل کرش اندروید این است که وقتی کارمان با یک اپ تمام میشود، آن را نمیبندیم. برای بستن برنامه تنها کافیست آیکونش را لمس کنید و نگهدارید تا با علامت i یا info روبهرو شوید. با زدن این کلید به تنظیمات برنامه مورد نظر میروید و گزینه Force Stop را میزنید.
راه دیگر هم این است که وقتی از برنامه بیرون آمدید به لیست برنامههای اخیر بروید و این اپ را از لیست خارج کنید.
نصب دوباره برنامه
گاهی اوقات کرش شدن برنامه اندروید دقیقا پس از نصبش رخ میدهد. یعنی تا قصد داریم برنامه را باز کنیم ناگهان کرش شده و خود به خود بسته میشود. در این حالت ممکن است مشکل از این باشد که فایل دانلودی دچار مشکل شده و درست نصب نمیشود. بنابراین بهترین کار این است که یک بار برنامه را حذف کنیم و دوباره نصبش کنیم.
آیفون
برای اجرای Force Quit در آیفون وارد صفحه Home شوید و صفحه را بالا بکشید و برنامههای اخیر را ببندید.
گوشی آیفون را ری استارت کنید و پس از چند دقیقه چک کنید که آیا مشکل حل شده یا نه.
آپدیت اپلیکیشنها را چک کنید. برای این کار باید به برنامه App Store مراجعه کرده و برنامه مورد نظر را پیدا کنید. گاهی لازم است یک برنامه را حذف و دوباره دانلود کنید تا مشکل حل شود.
برای خرید بهترین لوازم جانبی موبایل می توانید به سایت کالانه مراجعه کنید.
آخرین سنگر، ریست فکتوری است!
اگر تمام راههای بالا را انجام دادید و باز هم موفق نشدید مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید و ایفون را رفع کنید، تنها راهی که باقی میماند ریست فکتوری کردن گوشی است. با این کار همه تنظیمات و برنامههای مشکلدار از گوشی حذف میشوند و میتوانید دوباره از اول شروع کنید.
جمعبندی کرش گوشی
در این مقاله سعی کردیم بفهمیم که منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست و مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید از کجا آب میخورد. اما فقط همین کافی نیست و باید راهی برای حل این مشکل هم داشته باشیم. از این رو پیشنهاد کردیم که با روشهایی ماند پاک کردن کش گوشی، آپدیت کردن برنامهها و نرمافزار اندروید و همینطور خالی کردن فضای گوشی، فشار را از روی پردازندهها برداشته و جلوی کرش شدن گوشی را بگیریم. در صورتی که باز هم هیچ کدام از روشهای بالا نتوانست کمی به شما بکند، احتمالا گوشی دچار آسیبهای جدیتری شده و بهتر است آن را به یک متخصص نشان دهید.
منبع : فروشگاه لوازم جانبی موبایل کالانه
یکی از مشکلاتی که مخصوصا در نسخههای قدیمیتر اندروید زیاد با آن مواجه بودیم، مشکل کرش شدن گوشی اندروید بود. کرش شدن در واقع به این معناست که گوشی ناگهان بدون هیچ دلیلی خاموش میشود، یا از برنامهها خارج میشود. گاهی هم بدون اینکه درست بالا بیاید، مدام ری استارت میشود و عملا نمیتوان کاری با آن انجام داد. این شرایط میتوانند برای کسانی که خیلی از کارهایشان را با گوشی انجام میدهند، بسیار آزاردهنده باشد. به علاوه وقتی چنین رفتارهایی از گوشی سر میزند، باید نگران شد که دقیقا چه اتفاقی سبب بروز این مشکل شده است.
بنابراین امروز قصد داریم به مشکل کرش اندروید بپردازیم و ببینیم اصلا منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟
منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست؟
خیلی از ما حداقل برای کارهایی مثل چک کردن ایمیلها یا استفاده از تقویم گوشی و عکس گرفتن، به طور مستمر به گوشی نیاز داریم. اما وقتی گوشی مدام کرش میکند و ری استارت میشود، چطور میتوانیم از آن استفاده کنیم و کارهایمان را پیش ببریم؟
مشکل کرش شدن گوشی معمولا در دو حالت رخ میدهد؛ به این ترتیب که یا بعضی از برنامههای اندرویدی کرش میکنند و یا خود گوشی کرش میکند و دردسرساز میشود. در این حالت معمولا شاهد موارد زیر هستیم:
گوشی به طور خودکار خاموش و روشن میشود.
بدون ری استارت شدن خاموش میشود.
بیوقفه ری استارت میشود و نمیتوانید هیچکاری انجام دهید.
چطور مشکل کرش شدن گوشی اندروید و آیفون را رفع کنیم؟
در این شرایط مشخص است که گوشی آسیبی دیده و باید هر چه سریعتر آن را شناسایی و رفع کنید. دلیل کرش شدن گوشی اندروید میتواند متفاوت باشد، اما حتما میتوانید علتش را در یکی از موارد زیر پیدا کنید:
داغ کردن بیش از حد گوشی
اپلیکیشنهای مشکلدار
نرمافزار آپدیت نشده
نبودن فضای ذخیرهسازی
زیاد شدن کش
کرش شدن گوشی به دلیل داغ کردن
خیلی اوقات علت کرش شدن گوشی محافظت از خود سختافزارهای داخلی است. این اتفاق زمانی میافتد که دمای دستگاه به هر دلیلی خیلی بالا میرود و گوشی خاموش میشود تا آسیبی نبیند. خاموش شدن باعث پایین آمدن دمای دستگاه شده و از خراب شدن باتری و ال سی دی و صفحه لمسی جلوگیری میکند. برای اینکه با مشکل داغ شدن گوشی روبهرو نشوید، از نکات زیر کمک بگیرید:
هرگز گوشی را روی میز یا مکانی که نور مستقیم آفتاب به آن میتابد نگذارید.
برنامههای گوشی را باز نگه ندارید و اگر استفادهشان نمیکنید در قسمت Overview آنها را ببندید.
سعی کنید تا جای ممکن روشنایی صفحه را تا انتها زیاد نکنید.
در صورت داغ شدن گوشی را وارد حالت Airplane کنید.
موقع اجرای بازیها و برنامههای سنگین، قاب گوشی را خارج کنید (این مطلب را بخوانید: قاب باعث گرم شدن گوشی میشود)
کرش شدن گوشی به دلیل آپدیت نکردن سیستم عامل
خیلی از افراد اصلا آپدیتهای نرمافزاری گوشی اندروید و آیفون را جدی نمیگیرند و سر وقت آپدیت را نصب نمیکنند. این آپدیتها معمولا در دو دسته آپدیت سیستم عامل و آپدیت پچهای امنیتی برای گوشی فرستاده میشوند و به تعویق انداختنشان گوشی را در معرض ریسک بدافزارها قرار میدهد. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از کرش شدن گوشی حتما آپدیتها را به موقع نصب کنید. از طریق مسیر زیر میتوانید چک کنید که آیا آپدیت جدیدی برای سیستم عامل گوشی آمده است یا نه:
اندروید
اگر گوشی سامسونگ دارید در بخش تنظیمات به آدرس Settings > Software update > Check for software updates بروید و بررسی کنید که آیا آپدیتی عرضه شده یا نه. اگر شده بود آن را دانلود و نصب کنید.
در مورد باقی گوشیهای اندرویدی هم پیدا کردن محل دانلود سیستم عامل خیلی راحت است. اما چون منوی اندروید در برندهای مختلف دارای تفاوتهای جزئیست، پیشنهاد میکنیم داخل همان تنظیمات روی آیکون ذرهبین کلیک کنید و Software Update را جستجو کنید.
آیفون
در مورد گوشیهای آیفون کافیست به تنظیمات رفته و در تب General به دنبال Software Update بگردید.
در صورتی که آپدیتی پیدا شد Install را بزنید تا نصب شود.
برای خرید لوازم جانبی موبایل اپل می توانید به این دسته از سایت کالانه مراجعه کنید.
کرش شدن گوشی به دلیل نداشتن حافظه
کرش اندروید و آیفون در صورتی که فضای داخلی زیادی نداشته باشید، بسیار محتمل است. بنابراین پیشنهاد میکنیم که حتما قبل از نصب برنامه جدید یا اضافه کردن فایل، یک بار فضای باقیمانده گوشی را چک کنید و در صورتی که حافظه کمتر از 10% بود، بعضی برنامهها را حذف کنید. بسته به فایل منیجر مدل گوشیتان، احتمالا خود گوشی پیشنهادهایی برای حذف کردن به شما میدهد. برای چک کردن فضای حافظه و جلوگیری از کرش شدن گوشی مراحل زیر را طی کنید:
آیفون
ابتدا وارد تنظیمات Settings > General > iPhone Storage شوید تا فضای باقی مانده را ببینید. اگر میخواهید برنامهها یا فایلهای خاصی را حذف کنید میتوانید از دستهبندیهای مختلفی که در این قسمت انجام شده کمک بگیرید و کمی فضای خالی به گوشی اضافه کنید.
اندروید
در بخش تنظیمات به Settings > Battery and device care > Storage بروید. اگر مدل گوشیتان این منوها را ندارد به دنبال مسیر Settings > Storage باشید و فضای باقیمانده در گوشی را بررسی کنید. اگر نیاز بود فایلهای تکراری یا اسکرینشاتهای قدیمی را پاک کنید تا جا برای فعالیتهای دیگر باز شود. مطالعه این مقاله هم مفید است: آموزش انتقال اپلیکیشن به کارت حافظه گوشی
کرش شدن گوشی به دلیل کش زیاد
کش یا همان Cache که خیلی اوقات ایرادات گوشی با پاک کردنش حل میشود، میتواند در مشکل کرش اندروید و ایفون هم دخیل باشد. کشها در واقع اطلاعات ذخیرهشده از بازیها، برنامهها و مرورگرها هستند که در گوشی جمع میشوند تا نیاز نباشد هر بار دوباره آن دیتاها را دانلود کنیم. اما زمانی که میزان کش یک برنامه بالا برود مجبوریم پاکش کنیم تا برنامه کرش نکند.
در صورت دسترسی به منوهای گوشی
در صورت کرش شدن برنامه اندروید لازم است تا اول کش را پاک کنید. پس از مسیر Settings > Apps به لیست برنامههای گوشی بروید. با توجه به تنظیمات گوشی برنامه را بر اساس Size مرتب کنید تا آنهایی که بیشترین فضا را اشغال میکنند در اول لیست نمایش داده شوند.
سپس از ابتدای لیست شروع کنید و و هر برنامهای که کش زیادی دارد را Clear Cache کنید. برای این کار در ادامه مسیر به Storage > Clear cache بروید.
در صورت عدم دسترسی به منوهای گوشی
در صورتی که به منوهای گوشی دسترسی ندارید تنها راهتان وارد شدن به حالت ریکاوری است. در Recovery Mode میتوانید به بخش Wipe Cache Partition بروید و کش همه برنامهها را پاک کنید.
برای ورود به حالت ریکاوری گوشی را خاموش کنید.
سپس کلیدهای ولوم بالا + پاور را بگیرید و نگهدارید. پس از چند ثانیه آیکون اندروید نشان داده میشود و وارد بایوس گوشی میشوید.
با کمک کلیدهای صدا در منو جابهجا شوید تا به گزینه Wipe the cache برسید.
حالا کلید Power را بزنید تا گزینه انتخاب شود. این مراحل ممکن است در گوشیهای مختلف اندرویدی کمی فرق داشته باشید اما لب مطلب همین است.
کرش شدن گوشی به دلیل نصب اپلیکیشنهای مشکلدار
حالا که میدانیم منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست و چطور اتفاق میافتد، باید این احتمال را بدهیم که گاهی برنامههای مشکلدار سبب بروز این اتفاق میشوند. مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید میتواند دلایل زیادی داشته باشد که در ادامه لیست کردهایم:
عدم پشتیبانی از ورژن اندروید گوشی
قدیمی بودن ورژن برنامهی دانلود شده
داشتن اینترنت محدود یا ضعیف
پر بودن حافظه داخلی گوشی برای پردازشهای پسزمینه برنامه
مشکلتان هر کدام از موارد بالا که باشد، باید توانید را روشهای زیر حلش کنید. پس سعی کنید راهکارهای این لیست را به ترتیب امتحان کنید و هر کدام که جواب نداد به مورد بعدی بروید.
ریبوت کردن اندروید
خاموش و روشن کردن (ریبوت) گوشی کاریست که بهتر است هر چند وقت یک بار انجام دهید. این کار کمک میکند تا کشهای اضافی پاک شوند و گوشی کمی سبکتر شود. وقتی برای مدت طولانی گوشی را خاموش نمیکنید، همه این فایلهایی که از مرورگرها و بازیها روی گوشی ذخیره شدهاند، جمع شده و باعث کند شدن و نهایتاً کرش شدن گوشی خواهند شد.
بررسی اینترنت گوشی
بعضی از برنامههای موبایل بدون اینترنت اجرا نمی شوند و بعضیها هم نیاز به پهنای باند زیادی برای این کار دارند. بنابراین اگر به هر دلیلی با مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید مواجه شدید، چک کنید که آیا اینترنتی که دارید توانایی ساپورت کردن برنامه را دارد یا نه.
آپدیت کردن برنامهها
برنامههای آپدیت نشده نه تنها امنیت گوشی را پایین میآورند، بلکه احتمال دارد عملکردشان را هم از دست بدهند و کرش کنند. دولوپرها در هر آپدیت تعدادی از باگهای مشاهده شده در نسخه قبلی را رفع میکنند و امنیت برنامه را بالاتر میبرند. بنابراین حتما اپلیکیشنهای گوشی را آپدیت نگه دارید.
آپدیت کردن سرویسهای گوگل پلی
Google Play Services که هیچوقت مستقیما با آن سروکار ندارید، یکی از برنامههای پسزمینهای سیستم عامل اندروید است که وظیفه دارد عملکرد بقیهی اپلیکیشنها را تحت نظر داشته باشد. قدیمی بودن این برنامه سبب میشود تا خیلی از برنامههای دیگر هم به واسطهاش آسیب ببینند. به همین دلیل لازم است تا حتما این برنامه را آپدیت نگه دارید تا مشکل کرش شدن برنامه اندروید برایتان پیش نیاید.
توقف اجباری اپلیکیشنها
خارج شدن از برنامهها به معنی بستن آن برنامه در اندروید نیست. یکی از دلایل کرش اندروید این است که وقتی کارمان با یک اپ تمام میشود، آن را نمیبندیم. برای بستن برنامه تنها کافیست آیکونش را لمس کنید و نگهدارید تا با علامت i یا info روبهرو شوید. با زدن این کلید به تنظیمات برنامه مورد نظر میروید و گزینه Force Stop را میزنید.
راه دیگر هم این است که وقتی از برنامه بیرون آمدید به لیست برنامههای اخیر بروید و این اپ را از لیست خارج کنید.
نصب دوباره برنامه
گاهی اوقات کرش شدن برنامه اندروید دقیقا پس از نصبش رخ میدهد. یعنی تا قصد داریم برنامه را باز کنیم ناگهان کرش شده و خود به خود بسته میشود. در این حالت ممکن است مشکل از این باشد که فایل دانلودی دچار مشکل شده و درست نصب نمیشود. بنابراین بهترین کار این است که یک بار برنامه را حذف کنیم و دوباره نصبش کنیم.
آیفون
برای اجرای Force Quit در آیفون وارد صفحه Home شوید و صفحه را بالا بکشید و برنامههای اخیر را ببندید.
گوشی آیفون را ری استارت کنید و پس از چند دقیقه چک کنید که آیا مشکل حل شده یا نه.
آپدیت اپلیکیشنها را چک کنید. برای این کار باید به برنامه App Store مراجعه کرده و برنامه مورد نظر را پیدا کنید. گاهی لازم است یک برنامه را حذف و دوباره دانلود کنید تا مشکل حل شود.
برای خرید بهترین لوازم جانبی موبایل می توانید به سایت کالانه مراجعه کنید.
آخرین سنگر، ریست فکتوری است!
اگر تمام راههای بالا را انجام دادید و باز هم موفق نشدید مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید و ایفون را رفع کنید، تنها راهی که باقی میماند ریست فکتوری کردن گوشی است. با این کار همه تنظیمات و برنامههای مشکلدار از گوشی حذف میشوند و میتوانید دوباره از اول شروع کنید.
جمعبندی کرش گوشی
در این مقاله سعی کردیم بفهمیم که منظور از کرش شدن گوشی اندروید چیست و مشکل کرش شدن برنامه ها در اندروید از کجا آب میخورد. اما فقط همین کافی نیست و باید راهی برای حل این مشکل هم داشته باشیم. از این رو پیشنهاد کردیم که با روشهایی ماند پاک کردن کش گوشی، آپدیت کردن برنامهها و نرمافزار اندروید و همینطور خالی کردن فضای گوشی، فشار را از روی پردازندهها برداشته و جلوی کرش شدن گوشی را بگیریم. در صورتی که باز هم هیچ کدام از روشهای بالا نتوانست کمی به شما بکند، احتمالا گوشی دچار آسیبهای جدیتری شده و بهتر است آن را به یک متخصص نشان دهید.
منبع : فروشگاه لوازم جانبی موبایل کالانه
- ۰ ۰
- ۰ نظر