بیمه خودرو چیست؟
چرا ماشین به بیمه نیاز دارد؟ چند نوع بیمه برای ماشین داریم؟ بیمه ی ماشین به چه دردی میخوره؟ داشتن چه بیمه ای برای ماشین ضروری است؟
چرا باید ماشین خود را بیمه کنیم؟ این ها سوالاتی است که ممکن است برای خیلی از شما ها پیش آمده باشد که بطور کلی بیمه ماشین چیست. در ادامه این مقاله سعی داریم تا بطور کامل همه چیز را در مورد بیمه خودرو برای شما توضیح دهیم و به همه سوال های شما در مورد بیمه ماشین مزایا و معایب آن و انواع بیمه خودرو پاسخ دهیم. با ما همراه باشید….
بیمه ماشین بطور کلی در مواردی از جمله تصادفات، خرابی ماشین و یا هرگونه اتفاق غیر مترقبه که ممکن است به وسیله ی خودرو برای شما رخ دهد و یا برای خودروی شما رخ دهد به کمک شما می آید و به شما در پرداخت خسارت های سنگی ون دیه و یا هزینه ی تعمیر وسیله نقلیه در هنگام تصادفات کمک می کند و در برخی موارد تمام هزینه ها را بطور کامل بیمه بر عهده می گیرد.
شرکت بیمه طبق قراردادی که با شما دارد تعهد می کند که در صورت بروز حوادث و یا بروز خسارت برای وسیله نقلیه شما طبق مواردی که در قرارداد ذکر شده هزینه خسارت وارد شده به شما را پرداخت کند. بدین شکل شما در شرایط حساس و هنگام بروز حوادث دیگر نگران هزینه های ناشی از خسارت وارد شده به خود و یا به سایرین نیستید.
حالا چند نوع بیمه داریم؟ هرکدوم به چه دردی می خوره؟
امروزه بیمه های مختلفی در حوزه ها و زمینه های مختلف برای افراد و وسایل وجود دارد، از بیمه آتش سوزی گرفته تا بیمه هایی همچون بیمه بیکار و … که موضوع بحث ما نیست. در زمینه خودرو چند نوع بیمه شاخص داریم که بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه و بیمه حوادث راننده از مهم ترین آن ها هستند که هر کدام در شرایط خاص به کمک شما می آیند.
اگر قصد خرید خودرو به صورت اقساطی را دارید می توانید به صفحه خرید اقساطی خودرو های سایپا مراجعه کنید.
انواع بیمه خودرو: بیمه شخص ثالث چیست؟
نوع بیمه: اجباری
شخص ثالث چه کسی هست؟ شخص ثالث در واقع فرد صدمه دیده یا آسیب دیده در حادثه رانندگی می باشد. در این نوع قرارداد بیمه شخص ثالث؛ شخص اول فرد راننده می باشد که دارنده خودرو هست، شخص دوم شرکت بیمه کننده خودرو می باشد که موظف به پرداخت خسارت وارد به شخص ثالث می باشد. حالا شخص ثالث چه کسی هست؟ هر فردی که در حادثه رانندگی دچار آسیب دیدگی شود شخص ثالث نامیده می شود. از سرنشینان ماشین گرفته تا فرد عابر پیاده را شخص ثالث در نظر می گیرند.
در مقاله جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث می توانید اطلاعاتی در مورد جریمه های دیرکرد تمدید این بیمه بدست آورید.
در چه مواردی از بیمه شخص ثالث استفاده می شود؟
بیمه شخص ثالث بطور کلی در مواردی همچون:
- پرداخت خسارت های وارده به شخص ثالث که در حادثه رانندگی دچار صدمه شده است
- پرداخت هزینه هایی همچون دیه فوت، خسارت های جانی که به شخص ثالث و همچنین راننده خودرو وارد شده است.
نکته: شرکت بیمه در صورتی که ثابت کند تصادف ساختگی و فقط برای دریافت هزینه از شرکت بیمه بوده است، علاوه بر اینکه نیازی نیست هزینه ای پرداخت کند، بلکه می تواند از فرد خاطی شکایت کرده و او را متهم کند.
انواع بیمه خودرو: بیمه حوادث راننده
نوع بیمه: اختیاری
این بیمه خیلی کم توسط دارندگان خودرو تهیه می شود و نکته ای که در این مورد به ندرت مورد توجه قرار می گیرد، هزینه های خسارت های وارد شده به شخص راننده مقصر در حادثه رانندگی می باشد، این هزینه ها توسط بیمه حوادث راننده به شخص مقصر در حوادث رانندگی پرداخت می شود.
بیمه حوادث راننده در چه صورتی به شما تعلق نمی گیرد؟
حال فرض بر این داریم که شما فرد خاطی در یک حادثه رانندگی بوده اید، در چه شرایطی بیمه به شما تعلق نمی گیرد؟
بیمه حوادث راننده در شرایط زیر به فرد خاطی تعلق نمی گیرد:
- راننده در حالت غیر طبیعی بوده باشد(مست، روان گردان و ….)
- راننده گواهینامه مجاز رانندگی نداشته باشد.
- راننده وسیله نقلیه صاحب ماشین نباشد.
تفاوت بیمه حوادث راننده با بیمه شخص ثالث
بیمه شخص ثالث هزنیه های وارده به افراد ثالث در حادثه رانندگی را پرداخت می کند. بطور کلی هر هزینه ای که مربوط به فردی بجز راننده مقصر باشد را بیمه شخص ثالث پرداخت می کند، بیمه حوادث راننده مخصوص راننده مقصر در حادثه رانندگی می باشد و هزینه های مربوط به این شخص را پرداخت می کند. بیمه حوادث راننده در واقع زیرمجموعه ای از بیمه شخص ثالث می باشد.
انواع بیمه خودرو: بیمه بدنه
نوع بیمه: اختیاری
بیمه شخص ثالث یکی از اساسی ترین و معروف ترین بیمه هایی می باشد که افراد برای وسیله نقلیه خود خریداری می کنند. این بیمه بر خلاف دو نوع بیمه قبلی مربوط وسیله نقلیه می باشد و تمامی هزینه ها و خسارت های وارد شده در تصادفات رانندگی یا هر حادثه و اتفاقی که به خودروی شما صدمه وارد کند را تحت پوشش قرار می دهد و طبق قرارداد مقداری از هزینه وارد شده به خودروی شما را تقبل می کند.
بیمه بدنه حتی در شرایطی که شما مقصر حادثه رانندگی نباشید نیز موظف به پرداخت هزینه ها می باشد.
مواردی که بیمه بدنه موظف به پرداخت می باشد:
- آتش سوزی
- ساعقه
- انفجار
- سرقت خودرو
سایر مواردی که بیمه بدنه در صورت درخواست مشتری به عنوان آپشن روی قرارداد وجود دارد:
- شکستگی شیشه در اثر تغییر دما یا برخورد اجسام خارجی
- ریخته شدن اسید، رنگ یا مواد شیمیایی روی بدنه ماشین
- وقوع بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و ….
این موارد نیز مواری است که مشتری می تواند به عنوان آپشن روی قرارداد بیمه بدنه خود ذکر کند.
با توجه به افزایش قیمت خودرو های وارداتی و قیمت های زیاد این خودرو ها قانونی در سال 95 وضع شد که شرکت بیمه برای پرداخت هزینه ی خسارت های وارد شده به خودرو هایی که قیمت نامتعارفی دارند موظف به پرداخت خسارت مطابق با هزینه خودرو های نامتعارف اعلامی توسظ دولت می باشد.
برای خرید بیمه شما می توانید از سایت های مختلفی از جمله سایت ازکی دات کام ، بیمه دات کام و غیره اقدام به مشاهده تعرفه های شرکت های ارائه دهنده بیمه خودرو کنید و بهترین بیمه را مناسب با شرایط خود خریداری کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر