مقایسه طراحی بیرونی خودروهای کوییک و اطلس
یکی از تفاوت های اصلی ظاهری خودرو اطلس نسبت به کوییک، تفاوت ظاهری در نمای عقب و جلو این خودروست که با بهروزرسانی در این بخش ها خودرو چهره خشن و جذاب تری پیدا کرده و تا حدودی از ضعف های طراحی در گذشته کاسته شده است.
خودرو اطلس در نمای جلوی خود، با جلوپنجره ششضلعی با خطوط عمودی کرومی شباهت زیادی به برخی محصولات کیا مثل K3 و همینطور جک A5 دارد، درحالیکه، فرم کلی چراغها، ورودی هوای پایین سپر و قاب مه شکنها کاملاً با الهام از فورد کا پلاس اکتیو طراحی شدهاند. با وجود این تغییرات و کپی برداری ها در طراحی ها، خودرو اطلس از نظر ظاهری شکل و شمایل جذاب تری دارد. در نمای عقب نیز با چراغهای Cشکل جدیدی که تا روی درِ صندوق کشیده شده است، شاهد الهام گیری کامل از رنو کپچر هستیم، البته باید ذکر کرد که سایپا در این بخش از طراحی توانسته است تا حد قابل قبولی نمای عقبی را با دیگر اجزا بدنه همراه کند.
البته جانمایی پلاک بر روی سپر خودرو و طراحی یکدست درِ صندوق عقب در اطلس باعث شده است، تا این خودرو نسبت به کوییک در نمای عقب، ظاهری ساده تر داشته باشید، اما به نظر می رسد سایپا در این زبان طراحی نسبت به کوییک، عملکرد بهتری داشته است. یکی دیگر از نکات مثبت نمای عقبی اطلس نیز اضافه شدن اسپویلری به بالای شیشه عقب است. این اسپویلر که مثل سقف خودرو مشکیرنگ است، در کنار آنتن کوسهای توانسته اطلس را خودرویی مدرنتر و گرانتر از کوییک جلوه دهد. البته در سری جدید خودروهای کوییک R هم ما شاهد باله عقب هستیم.
پس از نمای عقب و جلو خودرو اطلس به نمای کناری آن می رسیم، که از نظر شیپ طراحی و پلتفرم همان نمای تخم مرغی کوییک را دارد و تنها تغییرات اندک در این بخش خلاصه می شود به آینههای کناری جدید که اتفاقاً فرم بسیار زیباتری نسبت به آینههای کوییک دارند و مشکیرنگ هستند، به جز این مورد هیچ تغییر قابلذکر دیگری رخ نداده است، البته نکته دیگر که سایپا می توانست با تعییر سایز رینگ ها نمایی کناری را لوکس تر کند، اما همچنان اطلس با رینگ های ۱۴ اینچی کوییک عرضه می گردد.
عرضه خودرو اطلس در چهار نمونه
گروه خودروسازی سایپا قصد دارد مانند خودرو کوییک R، نسخه دورنگ اطلس را هم ارائه کند، که رنگ برخی قسمتهای آن مثل قاب مه شکنهای جلو و آینههای کناری با بدنه متفاوت خواهد بود. در این نسخه بسته به رنگ بدنه، سقف خودرو مشکی یا سفید خواهد بود. بااینحال، نسخه ساده با سقف و آینههای مشکی جذابتر به نظر میرسد.
بهطورکلی، هر چند کوییک در زمان معرفی برای یک خودروی ارزانقیمت ایرانی طراحی قابلقبول داشت، اما سایپا در اطلس توانسته ظاهر این خودرو را چند پله ارتقا داده است و مدرنتر، لوکستر و زیباتر کند؛ بنابراین، اطلس را باید یکی از معدود فیسلیفتهای موفق داخلی دانست، هر چند که کپیبرداری از خودروهای خارجی در آن مشهود است.
مقایسه طراحی داخلی خودرو اطلس و کوییک
خودروهای سهند و اطلس در بخش داخلی دچار تغییرات اساسی شده اند و از داشبورد کاملاً جدیدی برخودار هستند، که در سهند با تریم دورنگ مشکی قرمز و در اطلس مشکی کرم دیده میشود. این داشبورد جدید که با دریچههای تهویهٔ کرومی دایرهای، نمایشگر لمسی ایستاده در بالای داشبورد تا حدودی از محصولات داچیا الهام گرفته است، در کنار تریم دورنگ فضایی از ظاهری بسیار لوکس تر و جذاب تر نسبت به طراحی ساده و تکراری خودرو کوییک بهره می برد.
اما به گفته برخی از منتقدان اطلس، بهتر بود بخش پایینی کنسول به رنگ مشکی جانمایی می شد، درحالیکه، روکش صندلیهای چرم و پارچهای مشکی و خاکستری هم با نهایت اختلاف رنگی و تناقض انتخاب شده است و هیچ هماهنگی با تریم دورنگ داخلی ندارند، اما نسبت به خودروی کوییک که هیچ کدام از این موارد را نداشت، رشد و طراحی بهتری دارد.
یکی از نکات مثبت و جذاب خودرو اطلس که الهام گرفته از زبان طراحی جدید خودروها در دنیاست، صفحه کیلومتر تمام دیجیتال خودرو اطلس است، که با الهام از محصولات بامو طراحی شده است و بسیار جذاب به نظر میرسد. علاوه بر این، طراحان سایپا این بار در اطلس، از خیره دسته راهنما و برف پاکن پراید که در کوییک استفاده کرده بود، گذشت و از دسته راهنماهای شاهین در اطلس استفاده کرده، که در کنار دستگیره کرومی درها تأثیر قابلتوجهی در لوکستر و گرانتر به نظر رسیدن داخل خودرو داشته است.
بیشتر بخوانید: تصاویر رسمی سایپا اطلس منتشر شد + مشخصات فنی
همچنین غربیلک فرمان نیز هر چند تغییری نداشته و همان نمونه مورد استفاده در کوییک اتوماتیک یا کوییک اس است، اما ظاهر مدرن و هماهنگی با داشبورد اطلس دارد. در مجموع، اطلس در داخل نمای بسیار مدرنتری پیدا کرده است، البته یکی از نقاط قوط دیگر اطلس نسبت به کوییک، کیفیت بهتر داشبورد و پلاستیک استفاده شده در کابین است، که امیدار هستیم سایپا در آینده این نقطه قوت را با تغییر روبهرو نکند.
تفاوت آپشن های اطلس و کوییک
خودرو اطلس با تصمیم سایپا، در نهایت قرار است در چهار تیپ عرضه گردد، که شامل دو تیپ ساده و آپشنال دستی و دو تیپ ساده و آپشنال اتوماتیک میشود. تیپ پایه دستی این خودرو در تجهیزات ارتقای چندانی را نسبت به کوییک تجربه نکرده و صرفاً کامپیوتر سفری و سیستم پایش باد تایرها به آن اضافه شده است، اما در بالاترین تیپ اطلس یعنی اتوماتیک آپشنال شاهد تجهیزات زیادی مثل صندلیهای برقی، کروز کنترل، سانروف، سنسور نور و احتمالاً باران، فرمان برقی، گرمکن صندلی راننده، آینههای کناری تاشو برقی با گرمکن، نمایشگر لمسی ۷ اینچی و دوربین دید عقب خواهیم بود.
البته در زمان رونمایی، سایپا اعلام کرد امکان دارد در این خودرو اکونومی، دو آپشن ایمنی و بسیار کاربردی «سیستم کنترل پایداری و سیستم پایش نقاط کور» جایگذاری شود، که در صورت تحقق این موضوع، دیگر می توان خودرو اطلس را نسبت به رقبا خود یک خودرو با ارزش خرید بالا معرفی کرد.
مقایسه پیشرانه و گیربکس خودرو اطلس و کوییک
مشخصات فنیکوییکاطلسپیشرانهM15M15 با دریچه گاز برقیحجم موتور۱.۵ لیتر۱.۵ لیترحداکثر گشتاور خروجی۱۲۸ نیوتنمتر۱۳۷ نیوتنمترحداکثر قدرت۸۷ اسببخار۹۰ اسببخارحداکثر سرعت۱۶۰ کیلومتر بر ساعتمشخص نیستشتاب۱۳ ثانیهمشخص نیستمصرف سوخت۷.۱ لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومتر۶.۹ لیتر لیتر به ازای ۱۰۰ کیلومترظرفیت باک۴۱ لیتر۴۱ لیتر
گروه خودرو سازی سایپا در خودرو اطلس مانند تمامی محصولات سایپا، همچنان از همان پیشرانه ۱.۵ لیتری M15 چهار سیلندر خانواده تیبا استفاده میکنند، که کماکان هشت سوپاپ است، اما در این نسخه دچار بهروزرسانی هایی شده است، که مهمترین آنها تجهیز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ (CVVT) است. نسخه جدید این موتور که GSI نام دارد، همچنین بهبودهایی را هم در سیستم جرقهزنی و پاشش سوخت تجربه کرده است که باعث شده بتواند با استانداردهای آلایندگی یورو پنج مطابقت پیدا کند. همچنین به لطف این تغییرات، خروجی موتور به ۹۰ ایتی سایپا قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور رسیده است که ۳ ایتی سایپا و ۹ نیوتن متر افزایش را نسبت به کوییک نشان میدهد.
پیشرانه M15 سایپا هر چند در مقایسه با رقبای خود خروجی و توان بالایی ندارد، اما روی محصولات خانواده X200 سایپا عملکرد قابلقبولی از خود نشان داده است و این ارتقاها نیز باید شرایط آن را بهبود ببخشند. در بخش گیربکس اما تغییر خاصی صورت نگرفته است و همچنان شاهد ارائه همان گیربکسهای پنج سرعته دستی و اتوماتیک CVT هستیم که در کوییک دیده بودیم.
به نظر میرسد نسخه پایه دستی خودرو اطلس با قیمتی در حدود ۵ درصد گرانتر نسبت به کوییک R دندهای با قیمت ۲۵۶ میلیون تومان در کارخانه، در حدود ۲۷۰ میلیون تومان قیمت گذاری شود. نسخه پایه اتوماتیک در حدود ۱۰ درصد گرانتر از کوییک R پلاس اتوماتیک با قیمت ۳۳۸ در کارخانه و در حدود ۳۷۲ قیمتگذاری شود. اگر قصد خرید خودرو به صورت اقساطی را دارید می توانید به سایت etsaipa مراجعه کنید.
نسخه دستی فول اما احتمالاً در حدود نسخه پایه اتوماتیک و در همان محدوده ۳۷۰ میلیون تومان قیمتگذاری شود، اما نسخه فول اتوماتیک احتمالاً همقیمت شاهین G دستی و با قیمتی در حدود ۴۳۰ میلیون تومان در کارخانه قیمت گذاری شود و احتمالاً کمترین حاشیه سود را در بازار خواهد داشت.
- ۰ ۰
- ۰ نظر