چیزی را که بر تن میپوشند را روپوش یا تنپوش میگویند. روپوش، بدن را از گرما و سرما و دیگر مخاطرات موجود در طبیعت حفظ میکند. همچنین میتواند برای راحتی، حجب و حیا و نیز برای ایمنی استفاده شود. پوشیدنیها همچنین میتوانند نشان دهندهٔ باورهای مذهبی، فرهنگی و دیگر معانی اجتماعی باشند. امروزه در قرن ۲۱ استفاده از پوشاک بیشتر به خاطر راحتی و دیگر استفادههای آن است.
وظیفه اصلی روپوش حفاظت از بدن انسان در برابر خطرات احتمالی در محیط مانند:آب و هوا (مانند نور شدید آفتاب، سرما و گرمای بیش از اندازه و بارش برف و باران)، حشرات، مواد شیمیایی زیان آور، سلاح و سایش با مواد زبر و آسیبرسان و سایر خطرها است. روپوش در برابر بسیاری از مخاطرات که ممکن است بدن برهنه انسان را زخمی کند، محافظت میکند. در پارهای از موارد روپوش محیط را از فردی که پوشاک را پوشیده حفاظت میکند (مانند پوشاک ضد عفونی شدهٔ محافظ در اتاق عمل و محیطهای پزشکی).
انسانها همیشه در حال طراحی کردن پوشاک نوین برای مشکلات عملی خود هستند و دیگر فرق بین پوشاک و وسایل حفاظتی به شکل آشکار مشخص نیست. در این مورد میتوان به پوشاکی مانند پوشاک فضانوردی، پوشاک زرهی، پوشاک غواصی، مایو، پوشاک حفاظتکننده در مقابل نیش زنبور، لباس چرمی موتورسواری و لباسهای محافظ اشاره کرد.
در طول تاریخ بسیاری از جوامع بهطور کامل یا تا قسمتی طرفدار برهنگی بودهاند که این یک هنجار فرهنگی به حساب میآمد. در دنیای امروز در بیشتر فرهنگها رفتوآمد در مکانهای همگانی بدون پوشاک یک هنجارشکنی و غیرقابل قبول است. لباسهای اولیه از پوست حیوانات تهیه میشدند. لباس مردم عهد باستان بسیار گشاد بود. در قرون وسطی مردم فقیر لباسهای سادهای برتن میکردند اما ثروتمندان از لباسهای دوخته شده از حریر و ابریشم مرغوب شرق استفاده میکردند. مثلاً ملکه الیزابت اول، سمبل مد در دوران خود بود. گفته میشود وی هنگام مرگ خود بیش از ۳۰۰۰ دست لباس داشت.
بر گرم ماندن بدن
لباس، هوای مجاور پوست را حبس میکند و از این راه ضخامت ناحیهٔ اختصاصی هوا در مجاورت پوست را افزایش و جریان هوا را کاهش میدهد. در نتیجه میزان دفع حرارت از بدن به وسیله ی هدایت خیلی زیاد کاهش مییابد. لباسهای معمولی میزان دفع حرارت را به حدود نصف حالت عریان کاهش میدهند. برای لباسهای مخصوص مناطق قطبی این نسبت به یک ششم میرسد.
کاربرد روپوش کار
- روپوش کار به طور معمول پوششی است سراسری که شامل تنه، دست ها و پاها می باشد و بدن را ازشرایط محیطی حفظ می نماید.
- روپوش کار به طور اصولی و بر طبق الزامات سیستم مدیریت HSE به دو صورت وجود دارد.
- فرم اول به صورت پیراهن/کاپشن و شلوار (۲ تکه )
- فرم دوم به صورت سرهمی (۱ تکه) که با نام های دیگری چون یکسره، بیلرسوت، کاورال نیز شناخته می شود.
باری مشاهده بیشتر قیمت انواع روپوش کار و خرید روپوش کار به آدر زیر مراجعه کنید :
https://dookhteyadegar.com/%d8%ae%d8%b1%db%8c%d8%af-%d8%b1%d9%88%d9%be%d9%88%d8%b4-%da%a9%d8%a7%d8%b1/
ضرورت استفاده از روپوش کار
همانطور که در ابتدا به این مطلب پرداخته شد، به منظور حفاظت از سلامت جسمی کاربران در محیط کار از لباس ایمنی استفاده می شود. معمولاً در محیط های شغلی متفاوت، از انواع روپوش کار استفاده می شود. مجموعه های شغلی مانند اداره ها، کارخانه ها، مجموعه های پزشکی و درمانی، مدرسه ها، مراکز آتش نشانی و … از لباس کار استفاده می کنند.
احتمالاً برای شما هم سوال پیش آمده است که چرا باید لباس کار بپوشیم؟
- حفظ جان افراد و کاهش آسیب دیدگی آنها از حوادث احتمالی
- متمایز شدن نیروی کاری یک مجموعه از یکدیگر و افزایش راندمان کاری
- واقف شدن بر موقعیت و جایگاه شغلی پرسنل در محیط کار
مشخصات روپوش کار
- یک روپوش کار مناسب اندازه و تناسب کاملی با سایز شما دارد.
- اگر در شرایط شغلی قرار دارید که آستین های شما نباید درگیر کار شود، روپوش کار آستین کوتاه گزینه مناسبی است. همچنین لباسی را انتخاب نمایید تا مجبور نشوید آستین های آن را بالا بزنید.
- همچنین افرادی که در محیط کاری خود با حرارت در ارتباط هستند، مانند آتش نشان ها باید از لباس ضد حریق استفاده نمایند. لازم است بدانید که تجهیزات آتش نشانی مانند کلاه آتش نشانی، دستکش و کفش ایمنی نیز شامل لباس کار آتش نشانی می شوند.
- همچنین لباس افرادی که در محیط شغلی خود از ماشین آلات صنعتی استفاده می کنند، باید به صورت یکپارچه باشد و هیچگونه پارگی نداشته باشد.
- افرادی که در محل کار خود با مواد آتش زا و گرد و غبار نیز برخورد دارند، باید از لباس کاری استفاده کنند که فاقد جیب و چین و چروک باشد. همچنین ممکن است این مواد مضر در جیب یا لبه چروک های لباس باقی بماند و موجب مسمومیت افراد بشود.
- در فصل های سرد باید از روپوش کار استفاده شود که آستر پشمی دارد. همچنین در محیط های بارانی نیز باید لباس کاری را استفاده نمایید که کلاه داشته باشد.
- از آخرین نکته و خصوصیات روپوش کار می توان به درج لگو بر روی آن اشاره نمود. کارفرمایان می توانند آرم لگو یا شرکت مربوطه را بر روی لباس کارکنان درج نمایند. لازم به ذکر است که بهترین قسمت برای درج آرم شرکت یا کارگاه مربوطه، در سمت راست و بالای جیب است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر