سه شنبه ۲۳ آبان ۰۲ | ۱۳:۳۰ ۲۴ بازديد
ماهی بلوگا از ماهیان خاویاری معروف جهان است که به علت خاویار بلوگا باکیفیت و عمدتاً کمیابش مورد توجه است. مشخصات این ماهی را میتوانید در ادامه مرور کنید.
- نام علمی: Huso Huso، Beluga
- مشخصات ظاهری: از بزرگترین ماهیهای آب شیرین جهان است که میتواند تا وزن بیش از 3000 پوند (1360 کیلوگرم) رشد کند. معمولاً شکم این ماهی سفید، قسمت بالایی بدن سیاه، خاکستری یا سبز تیره است و پوزه و اطرافش میتواند متمایل به زرد باشد.
- متوسط طول عمر: فیل ماهی میتواند تا 100 سال یا بیشتر عمر کند، اما اخیراً این مدت به دلیل صید بیرویه و شکار غیرقانونی کمتر شده است.
- زیست بوم طبیعی ماهی: ماهی بلوگا در سراسر اروپای شرقی و غرب آسیا یافت میشود؛ اما بیشترین فراوانیاش در دریای خزر است. با اینکه این موجود عموماً به عنوان ماهی آب شیرین شناخته میشود، اما از نظر فنی یوری هالین است؛ یعنی میتواند در آبهایی با میزان شوری مختلف رشد کند.
- طول بدن ماهی: حداکثر 6 متر (19.69 ft.)
- سن بلوغ در محیط طبیعی: فیل ماهی در طی مدت کوتاهی از عمرش تولید مثل میکند؛ طوریکه جنس نر آن بین 13 تا 16 سالگی و جنس ماده بین 16 تا اواسط 20 سالگی به بلوغ جنسی میرسند. شرایط جغرافیایی بر محل لقاح تخمها تأثیر میگذارد و این ماهیها برای تخمریزی ممکن است 100 تا 1000 کیلومتر را طی کنند.
- وضعیت حفاظت: این موجودات به شدت در معرض خطر انقراض هستند. البته هر ساله اقداماتی جهت تخمریزی و رهاسازی میلیونها فیل ماهی در رودخانهها صورت میگیرد. متأسفانه ممنوعیت شکار غیرمجاز تأثیر چندانی نداشته و رهاسازی این سهمیههای پرورشی نیز تمام و کمال رعایت نمیشود.
خواص و ارزش غذایی ماهی بلوگا
فیل ماهی علاوه بر محصول ارزشمندش یعنی طلای سیاه، ارزش غذایی مطلوبی دارد. البته باید به این نکته توجه کنید که در مجموعههای پرورشی این موجودات از جمله خانی خاویار، جنس نر آنها را پس از مرحله تعیین جنسیت برای مصارف گوشتی جدا میکنند. برخی از خواص ماهی بلوگا به شرح زیر هستند.
- پروتئین: فیل ماهی منبع غنی پروتئین است. ارزش غذایی این ماده از نظر ساخت بافتهای بدن و تقویت سیستم ایمنی است.
- اسیدهای چرب امگا ۳: گوشت این ماهی اسیدهای چرب امگا ۳ دارد که تأثیرش بر سلامتی قلب و عروق و مغز و کاهش التهاب اثبات شده است.
- ویتامین D: ماهی بلوگا مقدار زیادی ویتامین D در خودش دارد. این ماده برای جذب کلسیم و فسفر، تقویت استخوانها و حفظ سلامت عضلات ضروری است.
- مواد معدنی: گوشت فیل ماهی حاوی مواد معدنی مختلفی از جمله سلنیوم، روی، مس و فسفر است که برای حفظ سلامت سلولها و عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر