ماهی سالمون درجه 1 از کجا بخریم

۳۱ بازديد

ارزش غذایی ماهی قزل سالمون

ماهی قزل‌ سالمون یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره بلند اسید ایکوزا پنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزا هگزانوئیک (DHA) است. همین امر باعث شده، یک بخش 3.5 اونسی (100 گرمی) ماهی سالمون دارای 2.3 گرم اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیره بلند باشد.

برخلاف سایر چربی ها، چربی‌های امگا 3 «ضروری» محسوب می‌شوند، به این معنی که شما باید آن‌ها را در رژیم غذایی خود دریافت کنید؛ زیرا بدن قادر به تولید آن‌ها نیست. به طور کلی، 113 گرم از ماهی قزل سالمون، حدود 87 درصد از اسیدهای چرب امگا 3 مورد نیاز در طول روز را تامین می نماید.

این ماهی منبع غنی از پروتئین، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین های گروه B از جمله ویتامین B1، ویتامین B12، ویتامین B3، ویتامین B6، پتاسیم، سلنویم و بسیاری از ویتامین ها و املاح معدنی دیگر است.

هر 100 گرم از گوشت ماهی قزل سالمون، 19 گرم پروتئین، 10 گرم چربی و 179 کیلوکالری انرژی را با خود به همراه دارد. لازم به ذکر است که این مقدار از گوشت ماهی قزل سالمون 71.64 گرم آب، 136 میکرو گرم ویتامین A روزانه، 4 میکرو گرم ویتامین C روزانه، 8.42 میکرو گرم ویتامین B6 روزانه، 26 میلی گرم کلسیم، 95 میلی گرم منیزیم، 289 میلی گرم فسفر، 349 میلی گرم پتاسیم، 36 میکرو گرم سلنیوم و 47 میلی گرم سدیم را در خود جای داده است.

 برای خرید ماهی سالمون درجه یک به وارنا تجارت اوراسیا مراجعه کنید .

خواص ماهی قزل سالمون

ماهی قزل سالمون با دارا بودن ارزش غذایی فراوان خواص سلامتی منحصر به فردی را با خود به همراه دارد؛ در ادامه به برخی از این خواص اشاره خواهیم کرد:

- EPA و DHA موجود در ماهی قزل سالمون، خواصی همچون کاهش التهاب، کاهش فشارخون، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود عملکرد سلول‌های شریانی را فراهم می کند.

یک بررسی از 22 مطالعه نشان داد که استفاده مداوم از مکمل EPA و DHA می‌تواند به‌ طور قابل ‌توجهی عملکرد شریانی را بهبود ببخشد، به‌ویژه در افرادی که سیگار می‌کشند، دچار اضافه‌ وزن هستند و یا مبتلا به سطح کلسترول بالا یا سندرم متابولیک‌اند.

- پروتئین موجود در ماهی قزل سالمون نقش مهمی در بدن ایفا می‌کند؛ از جمله کمک به بهبود بدن پس از آسیب دیدگی، محافظت از سلامت استخوان و حفظ توده های عضلانی در هنگام کاهش وزن.

تحقیقات اخیر نشان داده است که برای سلامتی مطلوب، هر وعده غذایی باید حداقل 20-30 گرم پروتئین باکیفیت بالا فراهم کند.

- ماهی قزل سالمون منبع بسیار خوبی از چندین ویتامین B است که برای تولید انرژی، کنترل التهاب و محافظت از سلامت قلب و مغز موردنیاز است. لازم به ذکر است که تمامی ویتامین‌های گروه B برای حفظ عملکرد مطلوب مغز و سیستم عصبی شما کار می‌کنند. همچنین، ویتامین B12 این ماهی، به درمان کم‌خونی کمک می‌کند.

- ماهی قزل‌ سالمون یکی از منابع خوب پتاسیم است؛ پتاسیم به کنترل فشارخون و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی کمک می کند. پتاسیم و سدیم به تنظیم تعادل مایعات کمک کرده و با جلوگیری از احتباس زیاد آب، فشارخون را کاهش می‌دهند.

- ماهی قزل سالمون سرشار از ماده‌ای معدنی به نام سلنیوم است؛ مطالعات نشان داده است که سلنیوم به محافظت از سلامت استخوان کمک می‌کند، آنتی‌بادی‌های تیروئید (در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئید) و خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می دهد.

سلنیوم ماهی قزل سالمون از ماهی تن بالاتر بوده و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر عفونت‌ها را کاهش می دهد.

- ماهی قزل سالمون به دلیل داشتن امگا 3 قابل‌جذب، خاصیت ضدالتهابی داشته و اثر مطلوبی در کاهش دردهای مفصلی و روماتیسمی دارد. این اسید چرب ضروری با گشاد کردن عروق خونی و ایجاد تعادل در میزان فشار و چربی خون، خطر بروز حمله قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن بعد از سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

- ماهی قزل سالمون یکی از بهترین منابع غیر لبنی ویتامین D است. میزان ویتامین D آن از دیگر ماهی‌ها بالاتر بوده و موجب جذب کلسیم و دیگر مواد معدنی در بدن می‌شود.

- گوشت ماهی قزل سالمون دارای رنگدانه‌های کاروتنوییدی است. این رنگدانه‌ها، از جمله آنتی‌اکسیدان‌های مهمی هستند که به رشد و سلامت سلولی کمک می‌کنند. به همین دلیل، مصرف این ماهی به ‌خصوص برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می‌شود.

از دیگر خواص مصرف ماهی قزل سالمون نیز می توان به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست، کاهش علائم پیری، محافظت پوست در برابر اشعه UV، جلوگیری از افسردگی و آلزایمر اشاره کرد.

 

مصرف ماهی قزل سالمون به چه افرادی توصیه می‌شود؟

با توجه به مواردی که گفته شد، قرار دادن ماهی قزل سالمون در سبد غذایی تمامی افراد و گروه های سنی توصیه می شود؛ زنان باردار با مصرف ماهی قزل سالمون در دوران بارداری حفظ سلامت جنین خود را تضمین می کنند؛ سالمندان، ورزشکاران، افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، کودکان، نوجوانان، بیماران قلبی از جمله افرادی هستند که مصرف ماهی قزل سالمون را به آن ها توصیه می کنیم.

 

شکل ظاهری ماهی قزل سالمون

ماهی قزل سالمون از لحاظ شکل ظاهری بسیار شبیه ماهی قزل ‌آلاست اما تفاوت‌های قابل‌ ملاحظه‌ای هم با یکدیگر دارند؛ گوشت ماهی قزل سالمون نارنجی‌ و یا صورتی ‌رنگ است. در حالیکه ماهی قزل آلا گوشتی کرم ‌رنگ دارد. ماهی قزل سالمون برخلاف ماهی قزل آلا در قسمت پایینی بدن خود خال و لکه های تیره رنگ ندارد.

از دیگر تمایزهای بین ماهی قزل سالمون و قزل آلا می‌توان به فک پایین‌تر قزل سالمون اشاره کرد. ماهی قزل سالمون سر باریک و دهان کوچکی دارد؛ دم این ماهی باریک و مانند چنگال است.

 

محل زندگی ماهی قزل سالمون

همان‌طور که اشاره شد ماهی قزل سالمون متعلق به خانواده ماهیان آزاد است. ماهی قزل سالمون که با نام سالمون ایرانی نیز شناخته می‌شود متعلق به شمال ایران است. این ماهی دریازی و ساکن مناطق نیمه گرمسیری است؛ ماهی قزل سالمون آب های سرد را دوست دارد.

ماهیان آزاد ابتدا در رودخانه‌های آب شیرین به دنیا می‌آیند و بعد از مدتی به دریا و اقیانوس مهاجرت می‌کنند و دوباره به رودخانه برای تخم‌ریزی برمی‌گردند. پس از تخم‌گذاری، دوباره به آب‌های آزاد برمی‌گردند و این چرخه را تکرار می‌کنند.

 

مدل پاک کردن ماهی قزل سالمون

برای پاک کردن ماهی قزل سالمون ابتدا ماهی را بشویید و سپس شکم آن را از قسمت آبشش تا انتها، نزدیک دم بشکافید و محتویات شکم را خالی کنید و دوباره ماهی را بشویید. سر و دم ماهی را جدا کنید. شما می‌توانید سر را نگه‌ دارید و فقط آبشش‌ها را از قسمت سر خارج کنید. با چاقو استخوان را از گوشت جدا کرده و تیغ‌های به‌جامانده را از گوشت بیرون بیاورید.

برای پاک کردن ماهی قزل سالمون روش‌های گوناگونی وجود دارد که استفاده از آن‌ها بیشتر به طریقه مصرف و پخت شما بستگی دارد. ماهی قزل سالمون را می توانید به شکل پاک شده کامل، فیله شده و قطعه قطعه شده تهیه نمایید.

 

گوشت ماهی قزل سالمون چگونه است؟

ماهی قزل سالمون از لحاظ ظاهری با ماهی سالمون نروژ تفاوت دارد. در واقع ماهی قزل سالمون نوعی ماهی قزل‌آلاست که به سالمون ایرانی معروف است. این ماهی به دلیل گوشت نارنجی ‌رنگش به ماهی سالمون نروژ شباهت زیادی دارد. 

 

میزان خار و دور ریز ماهی قزل سالمون چگونه است؟

ماهی قزل سالمون از آن دسته ماهی‌هایی است که تیغ های ریز و کمی دارد و دور ریز آن نیز کم است. با این وجود میزان دور ریز به نحوه پاک کردن ماهی بستگی دارد؛ همانند سایر ماهی ها در روش پاک شده کامل کمترین میزان دور ریز و در روش فیله شده بیشترین میزان دور ریز را خواهیم داشت.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.