دریای شمال و دریای جنوب ما به لحاظ تولید و پرورش آبزیان و انواع ماهی نقش مهمی دراقتصاد و فروش و صادرات ماهی سالمون برعهده دارند. درواقع دریاهای ایران حکم یک منبع طبیعی برای رونق هرچه بیشتر اقتصاد کشور را دارند. پس ما می توانیم با صدور ماهی به کشورهای همسایه موجب به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی کشور شویم.
سالانه انواع زیادی از ماهی های تازه، منجمد، دودی، خشک، پرورشی و ماهی های وحشی که از آب های شیرین و اقیانوسی تهیه می شوند و به کشور های همسایه و دیگر کشورهای اروپایی صادر می شوند. شرکت های زیادی هستند که در امر صادرات سنگ، مواد غذایی و دیگر کالا ها فعالیت می کنند، یکی از این آن ها شرکت بازرگانی صباغی زاده است که در این زمینه فعالیت گسترده ای دارد. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در امر فروش ماهی فعالیت می کنید می توانید از شرکت وارنا کمک بگیرید.
مراحل صادرات ماهی
مراحل صادرات مواد غذایی و ماهی از گمرک شامل دریافت انواع مجوزها، ثبت سفارش محصول بعد از دریافت پروفرما، تهیه و ارائه بارنامه، انجام تشریفات و پرداخت مخارج گمرکی، ارائه اظهار نامه به گمرک و غیره. صادر کننده ماهی باید با همه مراحل صادرات آشنایی کاملی داشته باشد تا در شغل خود موفق شود.این مجوز برای انجام واردات و صادرات الزامی است. سامانه دریافت این مجوز سایت گمرک بوده و نحوه دریافت آن، نیز از طریق مراجعه حضوری و ثبت نام در سامانه گمرک پس از پرداخت هزینه های لازم است. برای اخذ مجوز صادرات باید از سازمان شیلات ایران مجوز تایید شود. با دارا بودن مجوز صادرات می توانید به کشورهای زیادی ماهی صادر کنید. از جمله این کشورها، روسیه، عراق، کویت، چین، قطر، دبی و ارمنستان می باشد.
میزان صادرات ماهی ایران
انواع محصولات دریایی به میزان 97 هزار تن به کشورهای بسیاری صادر می شود. برخی از محصولات آبزی که به بیشتر کشورها صادر می شود شامل میگو، کنسرو آبزیان، خاویار، انواع ماهی هایی گرمایی به صورت تازه و خشک، کنسرو شده، ماهی های زینتی و غیره می باشد.
صادرات قزل آلا و ماهی زینتی کشور ایران به دلیل وجود دریای خزر و خلیج فارس که منبع غنی از ماهی ها مخصوصا ماهی قزل الا می باشد، باعث افزایش میزان صادرات این ماهی ها می باشد.
همچنین در ایران مراکز کوچک و بزرگی وجود دارند که به پرورش و تولید ماهی قزل آلا و انواع ماهی زینتی می پردازند و کشورهای زیادی هستند که تمایل دارند از ماهی های ما خریداری کنند پس صادرات ماهی قزل آلا و صادرات ماهی زینتی از صادرات مهم آبزیان می باشد.
شرایط صدور ماهی به کشور های دیگر
از کشور ایران صادرات ماهی به قطر، صادرات ماهی به دبی، صادرات ماهی به ارمنستان هم وجود دارد. هر کدام از این کشورها بازار خوبی برای صادرات محسوب می شوند. علاوه بر ماهی صادرات میگو نیز در حال رونق گرفتن است وکشور ایران سالانه با صادرات میگو و ماهی ارز زیادی را وارد کشورمان می کند.
شرایط صادرات ماهی به روسیه
فرستادن ماهی به روسیه دارای شرایط و محدودیت های بسیاری است. در زمان صادرات هر محصولی به خصوص ماهی، رعایت یکسری اصول بسیار مهم است از جمله:
- گرفتن تمامی مجوز های لازم از اتاق بازرگانی و گمرک
- بازاریابی و یافتن مشتری و ایجاد ارتباط های تجاری با تاجران و سفارت خانه های روسیه
- صدور پیش فاکتور، ارسال نمونه و گرفتن تاییدیه از مشتری های روسی
- عقد قرارداد، توافق بر سر قیمت و نهایتا زمان تحویل و مکان تحویل ماهی
- ارسال بار به گمرک و گرفتن جواز خروج
صادرات ماهی به عراق
چون کشور عراق داری مرزهای زمینی بسیار زیادی با کشورمان است و امکانات زیادی جهت صادرات کالا به عراق وجود دارد. تجار عراقی زیادی هستند که طرفدار ماهی های ایرانی هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد که در زمینه صادرات مشغول هستند اقدام به صادرات انواع آبزیان به این کشور می کنند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر