باید ها و نباید ها در انتخاب رنگ اتاق کودک

۲۹ بازديد

 

انتخاب اصولی و درست رنگ اتاق کودک، هم از نظر روانشناسی و هم از نظر طراحی و دکوراسیون، از اهمیت زیادی برخوردار است. تعیین و انتخاب رنگ اتاق کودک دختر و پسر با فاکتورهای مختلفی همراه بوده که هر کدام از اهمیت بالایی برخوردار است. هماهنگی با محیط تا سن و جنسیت کودک از مهمترین نکات مورد توجه در این زمینه است.

دغدغه انتخاب رنگ اتاق کودک برای برخی به دلیل فضای اشتراکی اتاق کودک پسر و دختر یا عدم اطلاع کافی در خصوص تاثیر رنگ‌ دیوار اتاق بر روان و روحیات کودکان منجر شد تا ما در این محتوا از مجله "خدمت از ما" به بررسی رنگ آمیزی اتاق کودک و انتخاب آن از نظر روانشناسی بپردازیم.

راهنمای انتخاب رنگ سیسمونی نوزاد دختر و پسر 

اهمیت انتخاب اصولی رنگ اتاق کودک چیست؟

از آنجایی که رنگ اتاق خواب و همچنین وسایل موجود در آن بر روی عواطف و احساسات، میزان تمرکز کودکان، کنترل هیجانات و انرژی کودکان تاثیر بسیار زیادی دارد، پس انتخاب اصولی رنگ اتاق کودک و توجه به روحیات فرزندتان از اهمیت زیادی برخوردار است.

 انتخاب رنگ‌های گرم و سرد به یک اندازه از نظر روانشناسی در دکوراسیون اتاق کودک تاثیر دارند. رنگ‌های گرم تحریک کننده ذهن که باعث افزایش انرژی بدن شده به نسبت مناسبی باید برای گروه‌های سنی مختلف در رنگ آمیزی اتاق کودک استفاده شود.

عواملی مانند سن، جنسیت و نوع کاربری اتاق در انتخاب رنگ اتاق کودک تاثیرات بسیاری دارد. اما در کنار این موارد علم روانشناسی بر رفتار هیجانی کودکان خصوصا در سنین کمتر برای انتخاب رنگ اتاق خواب نیز تاکید دارد.

کاربرد رنگ‌های سرد در کنار رنگ های گرم گزینه مناسبی برای رنگ اتاق کودک است. این انتخاب در کنار هیجان به پاشده از رنگ‌های گرم در محیط اتاق خواب کودک آرامش نسبی درخور این فضا را ایجاد می‌کند. به همین دلیل ما در ادامه به بررسی انواع رنگهای گرم و رنگ های سرد از نظر روانشناسی برای اتاق کودکان می‌پردازیم و مناسب ترین رنگ اتاق کودک پسر و دختر را بررسی می کنیم.

تاثیر رنگ های گرم در اتاق کودکان

به طور کلی رنگ ها در دو دسته و طیف رنگی گرم و سرد قرار میگیرند، رنگ های گرم شامل رنگ زرد، قرمز، صورتی، نارنجی، زرد و... هستند. رنگ های گرم علاوه بر اینکه حس شادی و سر زندگی را در افراد بوجود می‌آورند، بعث افزایش هیجانات هم می‌شوند؛ به همین دلیل لازم است که در انتخاب آنها و میزان استفاده از این نوع رنگ ها در اتاق کودکان آگاهانه رفتار کنید.

به طور مثال اگر شما کودکی دارید که بسیار پر انرژی است و هیجان زیادی دارد، بهتر است از کمتر از رنگ های گرم برای اتاق کودک استفاده کنید تا بتوانید میزان انرژی و خشم و عصیانیت کودکتان را کنترل کنید. در ادامه به بررسی بهترین شیوه استفاده از انواع رنگ های گرم می‌پردازیم. 

انتخاب صورتی برای رنگ اتاق کودک

صورتی رنگی است که ماهیتی دخترانه دارد و این امر تصادفی نیست. آرامش منتقل شده از رنگ صورتی با احساسات لطیف و کودکانه دختربچه‌ها تلفیق شده و نتیجه‌ای مناسب را برای رنگ اتاق کودک به همراه دارد.

اما استفاده بیش از حد از این رنگ، آشفتگی ذهنی را به همراه داشته و بهتر است تلفیقی از رنگ‌های نزدیک و ضد با آن برای دکوراسیون اتاق کودک استفاده شود. 

رنگ اتاق کودک به رنگ نارنجی

یکی از پرطرفدارترین رنگ های گرم، رنگ نارنجی است که بسیار حرارت و هیجان زیادی دارد و به دلیل روشن بودن و انرژی بخشی، بیشتر مواقع برای رنگ اتاق کودک پیشنهاد می‌شود. اما بهتر است که از آن را بطور کامل برای اتاق استفاده نکنید و از ترکیب نارنجی ملایم با رنگ های خنثی برای رنگ اتاق کودک استفاده کنید.

اگر به تقویت حافظه کودکان خود اهمیت می‌دهید، انتخاب رنگ نارنحی برای اتاق کودک گزینه بسیار مناسبی است. در تصویر زیر، نمونه ای از رنگ نارنجی در اتاق کودکان را مشاهده می کنید.

رنگ قرمز برای رنگ اتاق کودک

رنگ قرمز به دلیل شادی و هیجان خاصی که به بیننده منتقل می‌کند در وهله اول شاید رنگ مناسبی برای اتاق کودک به شمار آید؛ اما خوب است بدانید که استفاده زیاد از این رنگ در محیط یاعث ایجاد عصبانیت و خشک در کودکان می‌شود؛ به همین دلیل لازم است تنها درصد کمی از این رنگ را برای رنگ اتاق کودک استفاده کنید و حتما رنگ های سرد و خنثی در کنار رنگ قرمز را فراموش نکنید. 

استفاده از رنگ های سرد و خنثی، به کنترل رنگ قرمز در محیط کمک بسیار زیادی می کند.

استفاده ار رنگ زرد برای رنگ آمیزی اتاق کودک

زرد هم مانند سایر رنگ‌های قبلی که توضیح دادیم، باعث ایجاد نشاط و هیجان می‌شود به همین دلیل استفاده از آن برای اتاق کودک پیشنهاد می‌شود؛ اما تاکید می‌شود که به میزان استفاده از آن و شدت رنگ توجه زیادی شود. از جمله رنگ هایی که با خاکستری به شدت هماهنگ می‌شود و فضایی جذاب را بوجود می‌آورد رنگ زرد یا لیمویی می‌باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.