ساده ترین روش درمان رفلاکس نوزاد چیست ؟

۲۹ بازديد
 همه‌ی ما در زندگی احساس سوزش معده را حداقل برای یکبار تجربه کرده‌ایم، پس برایمان قابل درک است وقتی کودکمان دچار رفلاکس می‌شود چه درد و سوزشی را تحمل می‌کند و متأسفانه این مشکل در نوزادان و کودکان بسیار رایج است و در مواردی به بیماری جدی تبدیل می‌شود. اما در این مقاله راه حل‌هایی برای این مشکل ارائه داده‌ایم که با پیروی از آن‌ها علائم ناخوشایند رفلاکس بسیار کاهش پیدا می‌کند و حتی منجر به درمان آن می‌شود.

ساده ترین روش درمان رفلاکس در کودکان خرید تشک آنتی رفلاکس کارتز می باشد 

چه زمانی مشکل رفلاکس تبدیل به بیماری رفلاکس می‌شود؟

رفلاکس اسید که بیشتر به عنوان رفلاکس معده یا رفلاکس معده به مری که به اختصار (GER gastro-esophageal reflux) شناخته می‌شود، به فرآیند برگشت محتویات معده به حلق گفته می‌شود. رفلاکس معده تنها مختص بزرگسالان نیست بلکه نوزادان نیز این وضعیت را تجربه می‌کنند. نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.


تشک رفلاکس کارتز


اگر نوزاد شما علاوه بر این علائم، تحریک پذیری، مشکل در شیر خوردن یا تغذیه، وزن گیری نامناسب، سرفه، احساس خفگی یا خس خس سینه پس از شیر خوردن را تجربه می‌کند، ممکن است به مشکل جدی‌تری به نام “بیماری رفلاکس معده به مری” که به اختصار به آن (GERD) گفته می‌شود، مبتلا باشد. “بیماری رفلاکس معده به مری” پیامد رفلاکس معده به مری است. در نوزادان رفلاکس یا گِر (GER) شایع‌تر از بیماری رفلاکس معده یا گِرد (GERD) است.

گزینه‌های درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.

  • تعداد وعده‌های غذایی کودک را افزایش دهید.

در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. لذا افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.

هنگامی که معده کمتر پر باشد، فشار کمتری به عضله منقبض کننده (اسفنکتر) تحتانی مری وارد می‌شود. عضله منقبض کننده تحتانی مری یک عضله حلقوی است که مانع بالا آمدن محتویات معده به داخل مری می‌شود. هنگامی که از طرف معده فشار زیادی به این عضله وارد شود، عضله کارایی خود را از دست داده و اجازه می‌دهد مقداری از محتویات معده بالا آمده و وارد حلق شوند. در سال اول زندگی کودک، مدتی طول می‌کشد تا این عضله قدرتمند شود. بنابراین کودکان در این سن، زیاد دچار آبریزش دهان می‌شوند. بنابراین بهتر است هر زمان که کودک گرسنه بود به او شیر بدهید.

همچنین با شروع تغذیه‌ی کمکی علائم مربوط به رفلاکس معده به طور چشم‌گیری در کودک کاهش می‌یابد.

  • رژیم غذایی مادر برای رفلاکس نوزاد چگونه باشد؟

با ایجاد تغییراتی در برنامه غذایی مادر نیز، رفلاکس در کودکان شیرخواره ممکن است بهبود یابد. برخی مطالعات نشان می‌دهند هنگامی که مادران مصرف شیر و تخم مرغ خود را محدود می‌کنند، وضعیت کودکان بهتر می‌شود.

مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه و دخانیات خودداری نمایند.

در این موارد استفاده از گوشت و لبنیات با پایه‌ی غیر گاوی مانند گوسفند یا شیر سویا جایگزین مناسب‌تری خواهد بود.

 

  • اندازه پستانک و شیشه شیر را بررسی کنید.

اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد. انواع اندازه‌های سر شیشه را امتحان کنید تا از متناسب بودن اندازه آن با دهان کودک مطمئن شوید.

همچنین برای جلوگیری از ورود شیر با سرعت زیاد به دهان کودک، نباید سوراخ سر شیشه گشاد باشد.

  • آروغ کودک را حتما بگیرید.

هر بار که به کودک شیر می‌دهید، حتما آروغ او را بگیرید. آروغ زدن کمک می‌کند علائم رفلاکس کاهش یابد. اگر کودک شیشه شیر استفاده می‌کند، پس از هر 30 تا 60 سی‌سی شیر، آروغ او را بگیرید. در مورد کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز پس از هر بار مکیدن سینه باید آروغشان گرفته شود.

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.