ریفلاکس معده به مری چیست؟
ریفلاکس معده به مری (GER) زمانی اتفاق میافتد که محتویات معده به مری برگردد. GER اغلب باعث رگورژیتاسیون میشود، به این معنی که محتویات معده از طریق مری بالا میرود و به گلو یا دهان میرسد و کودک استفراغ میکند. این موضوع معمولا در کودکان کمتر از ۱ سال طبیعی است.
بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یک بیماری شدیدتر و طولانیتر است که در آن GER علائم مکرری ایجاد میکند که آزاردهنده است یا منجر به عوارض میشود.
اگر فکر کنیم که نوزاد یا شیرخوار مبتلا به ریفلاکس است، باید او را نزد پزشک ببریم.
برای خرید تشک آنتی رفلاکس نوزاد به سایت کارتز بیبی بهترین سایت آنلاین خرید سیسمونی نوزاد مراجعه کنید .
ریفلاکس در نوزادان چقدر شایع است؟
GER و رگورژیتاسیون در شیرخواران شایع است و ممکن است یک یا چند بار در روز اتفاق بیفتد. این اختلال در کودکان کمتر از ۶ ماه شایعتر است. حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد از نوزادان تا سن ۲ ماهگی دچار رگورژیتاسیون به صورت روزانه میشوند. علائم GER کودکان اغلب تا سن ۱۲ تا ۱۴ ماهگی برطرف میشود.
علائم ریفلاکس در نوزادان چیست؟
در نوزادان، ریفلاکس محتویات معده به مری (GER) معمولا باعث علائم زیر میشود:
- بازگشت محتویات معده از طریق مری و به داخل گلو یا دهان
- برگرداندن شیر
نوزادان مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) ممکن است علاوه بر رگورژیتاسیون و برگرداندن شیر علائم زیر را نیز داشته باشند:
- دادن قوس به کمر و حرکات غیرطبیعی در گردن و چانه
- اختلال در بلع
- تحریکپذیری
- از دست دادن اشتها یا امتناع از شیر خوردن
- عوارضی مانند خوب وزن نگرفتن، سرفه یا خسخس سینه
- استفراغ
اگر شیرخوار علائمی مانند موارد زیر را داشته باشد، ممکن است علت یک مشکل جدی سلامتی غیر از GERD باشد و باید فوراً با پزشک تماس بگیریم:
- گریه یا تحریکپذیری بیش از حد معمول
- مشکل تنفسی
- مشکل در بلع
- علائم خونریزی دستگاه گوارش، مانند:
o استفراغ حاوی خون یا شبیه تفاله قهوه
o خونریزی مقعدی یا مدفوع حاوی خون - علائم کمآبی بدن، مانند بیحالی یا خشک بودن پوشک به مدت 3 ساعت یا بیشتر
- استفراغِ:
o بسیار زیاد
o پرتابی
o حاوی صفرا که رنگ استفراغ را سبز یا زرد میکند - شروع استفراغ یا رگورژیتاسیون در نوزاد کمتر از 2 هفته یا بزرگتر از 6 ماه
علت ریفلاکس در نوزادان چیست؟
عوامل متعددی منجر به ریفلاکس در نوزادان میشوند. به عنوان مثال، در ۶ ماه اول زندگی، نوزادان در بیشتر اوقات دراز کشیده است و مری و اسفنکتر تحتانی مری کاملا تکامل نیافته است. همچنین شیرخوار غذاهایی میخورد که عمدتاً مایع هستند. این عوامل احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر میکنند. زمانی که به تدریج با رشد و تکامل، کودک زمان بیشتری را در حالت نشسته یا ایستاده میگذراند و غذاهای جامد بیشتری میخورد، معمولا علائم ریفلاس کمتری را تجربه میکند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر